2 YILDA MESCİD-İ NEBEVİ'NİN MAKETİNİ YAPTI

Erzurumlu maket sanatçısı Doğan Hattatoğlu, Medine'de Hz. Muhammed'in ibadetini yaptığı Mescid-i Nebevi'nin 2 yılda 3 metrekarelik maketini yaptı.

22 Mart 2013 Cuma 15:55
2 YILDA MESCİD-İ NEBEVİ'NİN MAKETİNİ YAPTI
Bugüne kadar 44 maket yapan 60 yaşındaki maket sanatçısı Doğan Hattatoğlu, eserlerine bir yenisini daha ekledi. Doğan Hattatoğlu, 2 yıl boyunca Mescid-i Nebevi'yi 1/400 oranında küçülterek boyu 90, genişliği 65 santimetre olan maketini yaptı. 2008 yılında Mekke'ye giderek Kabe'yi ziyaret eden Hattatoğlu, maketi tamamladıktan sonra Erzurum'daki Ulu Camii'ne hediye etti. 

Hattatoğlu, 5 yıl önce Medine'de Hz. Muhammed'in kullandığı ibadet dışında okul, meclis, idare yeri ve misafirhane olarak kullanılan 400 metre boyunda, 290 metre genişliğindeki Mescid-i Nebevi'yi 30 gün boyunca incelediğini anlattı. Mescid-i Nebevi maketini 3 metrekarelik alana kalın mukavva, ahşap, plastik, alçı gibi maddeler kullanarak yaptığını anlatan Hattatoğlu, "Binlerce insanın arasında ölçüm yapmak hiç kolay olmadı. Bırakın ölçüm yapmayı fotoğraf bile çekmek çok zordu. Görüntüye aldım ve her karesini tek tek inceleyerek dokümanımı hazırladım. Daha sonra maket yapımına başladım. Maket yapımında iğneden ipliğe kadar her türlü malzemeyi kullandım. Hiçbir ayrıntısını atlamadım. Bu maketi de her gün yüzlerce kişinin ibadet yaptığı Ulu Camii'ne hediye ettim."

Ulu Camii’nde bugün maketin açılışı yapılarak sergilenmeye başlandı. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız da, Mescid-i Nebevi maketini inceledi. Maketi görmek isteyen vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oldu.

Editör

Son Güncelleme: 22.03.2013 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.