Bir kere şunu baştan söyleyeyim. Bu şehir bu süper ligi yolda bulmuştur. Bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda inanmışların aksine çok büyük bir çoğunluk takımın geçen sezon süper lige çıkacağına inanmıyordu.

Açık konuşalım. İsim vermek doğru olmaz ama bu oldum olası inanmamışların içinde sadece taraftar yok, yönetici de vardı, futbolcu da. Her neyse. Bir şekilde ne oldu oldu, takım final maçında penaltılar ile de olsa süper lige çıktı. Hiç de hesapta olmayan bu başarı üzerine yönetim de elinden geleni yaptı, iç ve dış transferlerde bir takım hamleler yaptı. Doğru veya yanlış. Bir şekilde yeni bir takım oluşturuldu.

Şunların gitmesi doğru değildi, şunların gelmesi yanlıştı diye şu an için bir değerlendirme yapmak çok da gerekli değil. Hoş Erzurum yönetimi de ligde kalınsın diye bir kadro yapılanmasına gitti ve bu tamamen de iyi niyetli duygular ile yapıldı. Takımı süper lige çıkartan Mehmet Altıparmak ile lige başlanılması da daha önce de dedim, doğru bir hamleydi. Sorasında olmadı, kötü saha sonuçları karşısında Altıparmak ile vedalaşıldı, Mehmet Özdilek ile anlaşma sağlandı.

Onunla da bir süre gidildi ve sonrasında o da başarısız olduğu için de yine iyi niyeti bir düşünce ile bir veda daha gerçekleşti. Bu defa Hamza Hamzaoğlu gibi doğru bir isimle el sıkışıldı.. Bence yönetimin de Hamza hoca tercihi doğruydu. Ama geçen süreç içinde görüyoruz ki o da olmadı.

***

Süper ligde şampiyonluk da yaşamış olan Hamzaoğlu da yaraya merhem olamadı. Bu noktadan hareketle işi sadece hoca ve yönetime ya da futbolcuya yüklemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bana göre Erzurumspor eğer bu durumdaysa bunun sebebi kendi yetersizliği değildir.

Bu duruma gelinmesinde diğer takımların da en azından Erzurumspor’dan iyi olduğu durumdur. Evet. Yazıyı uzattığımın farkındayım. Diyeceğim odur ki Erzurumspor ne kadar kötüyse rakipleri de o kadar iyi. Bana göre oynadığı futbol itibariyle küme düşmeyi hakeden hiçbir takım yoktur.

Her bir takım da iyi takımdır ve bu iyi takımlar karşısında Erzurum’un bulunduğu yer çok da anormal değildir. Biz bu takımla ilgili eleştiri yaparken biraz da bu pencereden bakmalıyız diye düşünüyorum.

Bugün hiçbir kimse bana süper ligde kötü takım gösteremez! Asıl atlanan bu olsa gerek! Matematiksel olarak halen daha Erzurum’un ligde kalma umudu var ve bu konuyu ilerleyen günlerde sıklıkla konuşacağımızı sanıyorum, nokta!

NOT: Son bir şey daha.. Erzurum takımında teknik kapasitesi yüksek oyuncu sayısı sınırlıyken, diğer takımlarda bu sayı sizce de biraz daha fazla mı ne?

--

TUTTUĞUM BABA LAFLAR : Öyle ahlaklı ol ki düşmanın bile seninle düşman olduğuna utansın (Hz.Ali)

DUVARIN DİLİ : Yolumuz yol değil ama manzarası güzel

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.