ZEHİR TACİRLERİNİN ŞİFRESİ, EKMEK, TESBİH, KUŞ, KINA, LEBLEBİ, ÇAY

Erzurum’da, uyuşturucu ticareti yapan şebeke, polisin teknik takibine yakalandı.

17 Mayıs 2013 Cuma 16:07
ZEHİR TACİRLERİNİN ŞİFRESİ, EKMEK, TESBİH, KUŞ, KINA, LEBLEBİ, ÇAY
8’i tutuklu 11 sanık hakkında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Uyuşturucu tacirlerinin teknik ve fiziki takiplerinde özellikle lise ve üniversite gençlerine yönelik tanesi 10 TL’den satışa sunulan uyuşturucu haplar için ‘Mitsubishi, kına, ekmek, kuş ve tesbih şifresini kullandıkları ortaya çıktı. 

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğü (KOM) Narkotik Büro Amirliği tarafından uyuşturucu tacirlerine yönelik başlatılan geniş kapsamlı operasyonlarda 22 kişi gözaltına alındı. Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan sanıklardan 7’si tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevine konuldu.



KAPATIN TELEFONU VOLTA OLUN

Uyuşturucu tacirlerinin yaptıkları telefon görüşmelerinde narkotik polisinin operasyon düğmesine basmasına saniyeler kala yakalandıklarını hissetmeleri üzerine son kez yapılan görüşmelerde “Kapatın telefonları, volta olun’ ifadeleri yer aldı.

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinde ‘Uyuşturucu ticareti yapmak’, ‘Uyuşturucu madde sağlamak’ suçlarından A.D.,Y.A.,T.A.,F.D.,M.Y.,V.Y.,S.İ.,Ü.K.,B.A.,T.A.,S.A. hakkında TCK 188-3 maddesi kapsamında 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Uyuşturucu davasında 11 sanıktan Y.A.,T.A.,F.D.,M.Y.,V.Y.,Ü.K ve S.A. Erzurum E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Uyuşturucu tacirlerinin kargo ve elden teslim edilen uyuşturucu hapları 10, 40 ve 50 TL’den piyasaya satışını yaptıkları belirlendi.



KULLANILAN ŞİFRELER 

Polisin uyuşturucu tacirlerine yönelik 9 ay sürdürdüğü teknik ve fiziki takibin sonucu yapılan operasyon sırasında ilginç şifrelere ulaşıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Erzurum kent merkezinde uyuşturucu hapları öğrencilere pazarlayan sanıkların siparişi için Ekmek, kına, leblebi, çay, chevrolet ve tespih gibi şifreler kullandıkları belirtildi.

Editör

Son Güncelleme: 17.05.2013 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.