UYUŞTURUCU ÇETESİNE N-10 DARBESİ

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu madde ticareti yapan suç şebekeleri ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 9 kişi yakalandı. Şahıslarla birlikte 1 kilo 665 gram esrar 25 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

07 Mart 2013 Perşembe 15:35
UYUŞTURUCU ÇETESİNE N-10 DARBESİ
Edinilen bilgiye göre, İstanbul ve Doğu illerinden temin etmiş oldukları uyuşturucu maddeleri Erzurum’da sokak satıcıları vasıtasıyla piyasaya süren ticari taksi şoförü T.K, isimli şahısla birlikte hareket eden uyuşturucu şebekesine yönelik Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde N/10 Kod numaralı planlı operasyon gerçekleştirildi.
Erzurum’un değişik bölgelerinde ve Erzurum iş merkezi civarında temin etmiş oldukları (esrar), (extacy), (bonzai) uyuşturucu maddelerini sokak satıcılığı yaparak piyasaya süren T.K, isimli şahısla birlikte hareket eden E.B, M.Ö, Ç.B, S.Y, E.K, E.D, İstanbul’da ikamet eden A.Y, ve Van ilinde ikamet eden F.Ö isimli şüphelilerin uyuşturucu organizasyonunda rol alarak birlikte hareket ettiği, şüphelilerin uyuşturucu esrar maddesi, uyuşturucu extacy hap ve uyuşturucu bonzai maddesi temini için toplu halde hareket ederek birbirlerini yönlendirdikleri, kuryelik yaptıkları, İstanbul’dan ise uyuşturucu bonzai ve extacy hap temin ettikleri, sokak satıcılığı yöntemiyle şahıslara para karşılığında uyuşturucu madde satarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Planlı soruşturma kapsamında şüphelilerin 13’ü sokak satıcılığı, 5’i de uyuşturucu madde nakletme olmak üzere 18 ayrı şahsın uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edildi. Planlı soruşturma kapsamında İstanbul, Van ve Erzurum’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirilerek uyuşturucu organizasyonunda yer alan şüpheliler olan T.K, E.B, M.Ö, Ç.B, S.Y, E.K, E.D, isimli 7 şüpheli Erzurum ilinde, A.Y, isimli 1 şüpheli İstanbul ilinde ve F.Ö isimli 1 şüpheli Van ilinde olmak üzere toplam 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon sürecinde uyuşturucu madde satış ile nakillerden ve ayrıca eş zamanlı operasyonda yapılan aramalar sonucunda; toplam 1 kilo 665 gram uyuşturucu esrar maddesi, 25 adet uyuşturucu extacy hap maddesi ve 3 gram gelen uyuşturucu bonzai maddesi ele geçirildi.

Planlı operasyon sonucunda gözaltına alınan şüphelilerden E.K. ve M.Ö isimli şüpheliler KOM Şube Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, gözaltında bulunan diğer 7 şüpheli hakkında “ İştirak halinde Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Nakletmek, Satmak ve Kullanmak” suçundan adliyeye sevk edildi.

Editör

Son Güncelleme: 07.03.2013 15:36
Anahtar Kelimeler:
ErzurumEMNİYETUyuşturucu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.