TDP PROJELERİNİ ANLATTI

Erzurum’da düzenlenen Kent Güvenlik Kurulu toplantısında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projeler hakkında bilgi verildi.

24 Kasım 2012 Cumartesi 09:44
TDP PROJELERİNİ ANLATTI

Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü, Polisevi’nde düzenlenen Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısında, kurumun yürüttüğü projelerle ilgili brifing sundu. Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Güren, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, güvenlik hizmetlerindeki kaliteyi en iyi noktaya çıkarmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Güren, “Erzurum İl Emniyet Müdürlüğümüz, her kademedeki personeliyle, ‘Vatandaşlarımıza sunduğumuz güvenlik hizmetini daha üst seviyeye nasıl çıkarabiliriz?’ sorusuna cevap arayışında ve bu yönde projeler geliştirmektedir. Değişen ve gelişen dünyanın ortaya çıkardığı yeni ihtiyaçlar doğrultusunda, suç ve suçlularla mücadele alanında profesyonel olarak görev yapmayı kendisine amaç edinen Emniyet Teşkilatımız, vatandaşlarımızın huzur ve emniyetini sağlayıcı çalışmaları sürdürmektedir” dedi.

 

“Suç ve suçla mücadelede kararlıyız”

Erzurum Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Güren, suç ve suçla mücadelede son derece kararlı olduklarını bildirdi. Güren, “Tüm personelimiz ile kişilerin can ve mal emniyetini tehdit eden her türlü suç ve suç unsuru ile mücadele etmekteyiz. Özellikle vitrinimiz olarak nitelendirdiğimiz Toplum Destekli Polislerimiz önleyici ve bilgilendirici hizmetler ile daha duyarlı ve huzurlu bir toplum için ciddi çalışmalar yürütmektedir. Ancak bilinmelidir ki bu çalışmaları tek başımıza sürdürmemiz mümkün değildir. Tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızın destek ve katkılarıyla ve ortak akılla huzurlu bir ortam sağlamanın amaç ve gayreti içerisindeyiz” dedi.

 

Gezeker: “Toplum için çalışıyoruz”

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) hakkında sunum yapan TDP Şube Müdürü Kaya Gezeker, polisin güvenlik hizmetlerinin yanında sosyal hayatada katkıda sunan bir anlayışı şiar edindiğini ifade etti. Polis şefi Gezeker, “Bugüne kadar yürüttüğümüz faaliyetlerin tümünün değerlendirilebilir ve ölçülebilir olmasına dikkat ediyoruz” dedi. Erzurum’un bir mahallesi için atılan bir adımın Erzurum için atıldığını, Erzurum için atılan bir adımın Türkiye için atıldığını, Türkiye için atılan bir adımın ise tüm insanlık ve dünya için atılmış bir adım olduğunu kaydeden Gezeker, devamlı adım atan ve hareket halinde olan bir hizmet yürüttüklerini ve bunu da toplumun desteği sayesinde gerçekleştirdiklerini vurguladı. ÇOGEP’in önemine dikkati çeken Gezeker, “Programın genel amacı çocuk ve gençlerin sosyal gelişimine katkıda bulunmayı ve toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerinin artırılmasını sağlamaktır. Çocuklar ve ailelerine yönelik eğitim desteği sağlayan ÇOGEP, düzenlenen sportif ve kültürel etkinliklerle çocuk ve gençlerin bedensel, ruhsal ve kültürel gelişimlerinin sağlanmasını, birlik ve kardeşlik duygusunun geliştirilmesini esas alır. Çocuk ve gençlerin toplumsal aidiyet duygusunun güçlendirilmesine zemin hazırlar” diye konuştu. Kadına yönelik şiddet konusunda 2010-2012 yılları arasında polis birimlerine intikal eden olayların değerlendirilmesi yönünde açıklamada bulunan Eğitim Şube Müdürü Dr. Murat Delice de, kadına yönelik şiddetin sadece kapalı toplumlarda değil dünyanın hemen her yerinde artış gösterdiğini ifade ederek, istatistiklerle bu konuda Erzurum’un durumunu değerlendirdi. Toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 24.11.2012 09:46
Anahtar Kelimeler:
Kaya Gezeker
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.