SAVCI CİNAYETİNDE CEZA YAĞDI

Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç’ın şehit edilmesi ile ilgili Erzurum’da görülen karar mahkemesinde cinayet olayının katil zanlısı Barış Batur’un kaçmasına yardım ve yataklıkta bulunan tutuklu 6 sanığa ceza yağdı.

03 Nisan 2013 Çarşamba 19:04
SAVCI CİNAYETİNDE CEZA YAĞDI
Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı, evli bir çocuk babası Hakan Kılıç, 5 Şubat 2012 günü alışveriş için gittiği Güven Caddesi’nde Barış Batur’un silahlı saldırısında ağır yaralandı. Tedavi için götürüldüğü Ankara ‘da 7 Şubat günü şehit olan Savcı Kılıç’ın katili Barış Butar firar ederken ona yardım edenleri yakalamak için oluşturulan özel ekip 9 kişiyi yakaladı. Şehit edilen savcının daha önce hazırladığı mütalaa ile gasp suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan PKK’lı Barış Batur’a yardım eden 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, üçü önceki duruşmada serbest bırakıldı. Firari Barış Batur hakkında ise kırmızı bülten çıkarıldı.

‘Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak, terör amaçlı tasarlayarak kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek ve iştirak’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Burhan Çılgın, Ahmet Çılgın, Abdullah Özbay, Ramazan Gündüz, Hasan Cıyanaklı, Hakan Yavuz, bugün Erzurum 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşmasında hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti sanıklardan Burhan Çılgın, Ahmet Çılgın ve Abdullah Özbay’a 20’er yıl, Hakan Yavuz, Hasan Cıyanaklı ile Ramazan Gündüz’e 15’er yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca tutuksuz yargılanan Alkın Sarıhan’ı 2 yıl, Ahmet Yıldız’ı da 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Cinayet zanlısı firari Barış Batur’un da kırmızı bültenle aranmasına devam edilecek.

Editör

Son Güncelleme: 03.04.2013 19:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.