OTEL CİNAYETİNDE 4 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI

Erzurum’da geçtiğimiz Şubat ayında bir otelin sahibini öldürdükleri iddiası ile tutuklanan 4 kişi hakkında ‘kasten öldürmek, iştirak halinde kasten öldürmek ve azmettirmek’ suçlarından dava açıldı.

22 Mart 2013 Cuma 11:45
OTEL CİNAYETİNDE 4 KİŞİ HAKKINDA DAVA AÇILDI
İddiaya göre olay, 1 Şubat 2013 günü saat 21.30 sıralarında Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki Kardelen Oteli’nde meydana geldi. Otelin restoranını işletmek üzere ortaklık anlaşması yapan Arif Ö. (35) ve Nizamettin S. (29), otel sahibi Ahmet Cemil Kadeş’e (52) ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Ancak anlaşmasının bozulması üzerine tartışma çıktı. Ahmet Cemil Kadeş’in otelde bulunan av tüfeğini ortaklarına doğrultması üzerine şahıslar odadaki bira şişesini Kardeş’in kafasına vurdu. Çıkan kavgada Nizamettin S., üzerindeki ruhsatsız tabanca ile iki el ateş ederek Ahmet Cemil Kadeş’i ağır yaraladı. Kadeş, kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası suç aleti silahı Ferhat A. adli kişiye teslim eden Nizamettin S. kaçtı. Yapılan çalışmalar sonucu yakalanan Arif Ö., Nizamettin S., Ferhat A. ve Adem Ö., çıkarıldıkları Sulh Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürmek’ suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi’ne konuldu. 

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, zanlılardan Ferhat A. ve Adem Ö’nün Nizamettin S. ve Arif Ö. ile fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri belirtilerek, görgü tanıklarının beyanlarına göre telaşlı olmaları, olaydan hemen sonra olay yerinden araçlarla kaçmaları da göz önüne alındığında ‘kasten öldürme’ suçunu işleme konusunda iştirak halinde hareket ettikleri kaydedildi. Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde KCK’nın 81/1 maddesi kapsamında ‘kasten öldürmek, iştirak halinde kasten adam öldürmek ve azmettirmek’ suçlarından haklarında dava açılan 4 zanlının duruşmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Editör

Son Güncelleme: 22.03.2013 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.