MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ LİNÇTEN SON ANDA KURTULDU

Erzurum'da yolun karşısına geçmek isterken minibüsün altında kalan 90 yaşındaki Hakkı Ersoy, yaşamını yitirdi.

03 Haziran 2013 Pazartesi 14:47
MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ LİNÇTEN SON ANDA KURTULDU
Erzurum'da yolun karşısına geçmek isterken minibüsün altında kalan 90 yaşındaki Hakkı Ersoy, yaşamını yitirdi. Kazaya öfkelenen bir grup mahalle sakini, minibüs sürücüsü Serkan K.'yı linç etmeye kalkıştı. Sürücü Serkan K., polis merkezine sığınarak canını zor kurtardı.
Olay merkez Yakutiye İlçesi'nin Gölbaşı Semti'nde meydana geldi. Eşinin 25 yıl önce ölmesinden sonra tek başına yaşayan 9 çocuk babası Hakkı Ersoy, geçimini de çocuk arabasında çorap, iğne ve iplik satarak sağlamaya çalıştı. Her gün gittiği Gölbaşı Semti'nde kadınlara satış yapan Hakkı Dede, arabasıyla yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada kömür yükleyen 25 AR 574 plakalı minibüs sürücüsü Serkan K., geri manevra yaparken Hakkı Ersoy'u altına aldı. Başı sağ tekerin altında kalan Ersoy olay yerinde yaşamını yitirdi. Ak sakallı seyyar satıcının ölümü mahalle halkını şoke etti. Toplananların linç etmek istediği minibüs sürücüsü Serkan K., 200 metre ilerideki Gölbaşı Polis Merkezi'ne koşarak sığındı.
Sinirlerine hakim olamayan mahalle halkı, öfkelerini minibüse saldırarak almak istedi. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis mahalle halkını güçlükle sakinleştirdi.
Hakkı Ersoy'un cenazesi Yakutiye İlçesi'ne bağlı Yeşilyayla Köyü'nde toprağa verildi. Minibüs sürücüsü Serkan K. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Editör

Son Güncelleme: 03.06.2013 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.