KARDELEN OTEL CİNAYETİNE İKİ TAHLİYE

Erzurum'da geçtiğimiz Şubat ayında Kardelen Otelin sahibi olan 52 yaşındaki iş adamı Ahmet Cemil Kadeş'i otelin müdüriyet odasında başına önce bira şişesi ile vurarak ateşli silahla öldürdükleri iddiası ile 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu...

01 Mayıs 2013 Çarşamba 10:08
KARDELEN OTEL CİNAYETİNE İKİ TAHLİYE
Erzurum'da geçtiğimiz Şubat ayında Kardelen Otelin sahibi olan 52 yaşındaki iş adamı Ahmet Cemil Kadeş'i otelin müdüriyet odasında başına önce bira şişesi ile vurarak ateşli silahla öldürdükleri iddiası ile 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan dört sanıktan Adem Ö. ve Ferhat A. hakkındaki 'delil yetersizliği' gerekçesiyle tahliyelerine karar verdi. Tutuklu sanıklardan Nizamettin S.,"Öldürmek değil, korkutmak kastıyla ayaklarına sıktım" dedi.
Mahkeme heyeti cinayet davasında olayın görgü tanığı olarak gösterilen ve poliste verdiği ifadeyi kabul etmeyen garson Turan S.'yi dinledi. Olayda kimin ateş ettiğini görmediğini ifade eden Turan S.,"Olay akşamı otelde sanatçı Semra İnci'nin bağırma sesiyle yukarı çıktığımda Ahmet abinin odada sırt üstü yerde yattığını gördüm. Kimin ateş ettiğini görmedim" dedi.
Tutuklu Ferhat A. ile Adem Ö kasten öldürme olayına karışmadıklarını belirterek suçlamaları kabul etmediler.
"KORKUTMAK KASTIYLA AYAKLARINA SIKTIM"
Cinayetin işlendiği gün ruhsatsız tabanca ile iki el ateş ettiğini duruşma salonunda itiraf eden Nizamettin S."Olay günü Ahmet Cemil Kades'i kasten öldürmek için ateş etmedim. Namluyu üzerime doğrultunca korkutmak kastıyla ayaklarına sıktım. Suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi.
CİNAYET DAVASINDA İKİ SANIĞA TAHLİYE KARARI
Mahkeme heyeti, dosyadaki kuvvetli suç delillerini gerekçe göstererek tutuklu sanıklar Nizamettin S. ile Arif Ö.,'nün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, Ferhat A. ve Adem Ö. hakkındaki 'delil yetersizliği' gerekçesiyle tutuksuz yargılanmaları istemi ile tahliyelerine karar verdi.
CİNAYET OLAYI:
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, cinayet olayı 01 Şubat 2013 günü 21.30 sıralarında Kazım Karabekir Caddesi üzerindeki Kardelen Otelinde meydana gelmişti. Otel sahibi olan Ahmet Cemil Kadeş, (52) otelin restorant bölümünü işletmek üzere Arif Ö. (35) ve Nizamettin S. (29) ile ortaklık anlaşmasının bozulması üzerine aralarında anlaşmazlık tartışması başladı. Otel sahibi Kadeş'e 'hayırlı' olsuna giden Arif Ö. ile Nizamettin S. ile tartışan Ahmet Cemil Kadeş'in otelde bulunan av tüfeğini ortaklarına doğrultması üzerine odada bulunan bira şişesini otel sahibi Kardeş'in kafasına vurduktan sonra, tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile odaya giren Nizamettin S'nin taşıdığı ruhsatsız tabanca ile iki el ateş ederek ağır yaraladı. Otel sahibi Kadeş, kaldırıldığı Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere arğmen kurtarılamadı. Cinayeti işleyen Nizamettin S. olay sonrası, suç aleti silahı Ferhat'a teslim ettikten sonra, kaçmış cinayete yardım eden diğer zanlılarla birlikte yakalanarak çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürmek' suçundan Erzurum E Tipi Cezaevine konmuştu.
'KASTEN ÖLDÜRME', 'AZMETTİRME' SUÇUNDAN DAVA AÇILDI.
Cumhuriyet Savcılığı'nın hazırladığı iddianamede, tutuklu yargılanacak olan Nizamettin S., Arif Ö., Ferhat A. ve Adem Ö. hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde KCK 81-1 maddesi kapsamında 'kasten öldürmek' 'iştirak halinde kasten adam öldürmek' ve 'azmettirmek' suçlarından dava açıldı.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Editör

Son Güncelleme: 01.05.2013 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.