FUHUŞ ÇETESİNE REKOR CEZA

Erzurum’da örgütlü bir şekilde fuhuş çetesi kuran 20 kişilik grup, Erzurum Asayiş ekiplerinin yaptığı operasyonla çökertildi. Yargıtay tarafından onaylanan cezayla çete üyeleri toplam 150 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

30 Kasım 2012 Cuma 09:35
FUHUŞ ÇETESİNE REKOR CEZA

Erzurum Emniyet Müdürlüğü son 2 yılın en hızlı operasyonel dönemini yaşıyor. İstihbarat, terör ve organize suçlarla mücadele konusunda uzman olan Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız ve ekibi, kentteki suç organizasyonu ve çetelere göz açtırmıyor. Suç ve suçla mücadele şehrin huzuru bozan unsurların başına balyoz gibi inen Erzurum Emniyeti, yine önemli bir operasyona daha imza attı. Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız’ın bütün aşamalarını takip ettiği operasyonu Erzurum Asayiş’in Ahlak polisleri gerçekleştirdi.  2009 yılında düzenlenen Şafak Operasyonu kapsamında Gölbaşı semti ve çevresinde konuşlanan fuhuş çetesinin üyelerine ani baskın düzenlenmiş ve suç örgütü bünyesinde faaliyet gösteren grup gözaltına alınmıştı. 3 yıl süren mahkeme sürecinde yargı konuya ilişkin kararını verdi. Yabancı ve yerli kadınlara zorla fuhuş yaptıran, fuhuşa yer temin eden, bu kapsamda bir suç örgütü kuran, tehdit, şantaj ve cebirle nüfuzlarını kullanan 20 kişilik fuhuş çetesine Yargıtay rekor ceza verdi. Çetenin her bir üyesi 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay tarafından toplam 150 yıl hapis cezasına çarptırılan fuhuş çetesinin üyeleri Erzurum Asayiş ekiplerinin yaptığı operasyonla tek tek yakalandı. 15 ayrı ev iş yerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda, haklarında kesin hüküm verilen T.C, M.G, S.Y, E.E, S.Z, E.N, E.Y, S.N, M.Z, E.Z, Y.Y, F.Z, S.Z, F.Z, K.Y, Ü.Z, C.T, R.Z, K.Y ve Z.Ç gözaltına alındı. Zanlılar, yapılan adli işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

Editör

Son Güncelleme: 30.11.2012 09:58
Anahtar Kelimeler:
Erzurum Asayiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
derdiyok 2013-01-15 22:42:25

niyeki gölbaşılıyız niyeki şıhbızınlıyız diye dışlanıyorz bu melmekette

Avatar
derdiyok 2012-12-05 13:01:53

bu devlet sadece bizemi