EV PARASINI DOLANDIRICIYA KAPTIRDI

Kocaeli-Erzurum hattında gerçekleştirilen dolandırıcılık olayında emekli bir vatandaşın ev hayali suya düştü, yaşlı vatandaş ev için topladığı 50 bin lirayı kendisini ‘Savcı’ diye tanıtan dolandırıcıya kaptırdı.

07 Eylül 2012 Cuma 09:21
EV PARASINI DOLANDIRICIYA KAPTIRDI

Kocaeli’nde yaşayan İ.K, Erzurum’un Yakutiye ilçesinde yaşayan ve emekli olduğu belirlenen T.Y’yi aradı. Kendisini savcı olarak tanıtan İ.K, T.Y’ye terör örgütü tarafından takip edildiğini,  terör örgütüne para transferi yaptığını, bunların kayıtlarda yer aldığını ve kurtulmak için ilgili hesaba para aktarılması gerektiğini söyledi. Dolandırıcının bu ifadelerine aldanan emekli vatandaş, ev almak için çektiği krediyle birlikte biriktirdiği 50 bin lirayı şahsın hesabına yatırdı. Dolandırıldığının farkına varan T.Y, durumu polis merkezine bildirdi. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Masası ekipleri, elde ettiği bilgiler ışığında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa operasyon düzenledi. Geçimini dolandırıcılık yaparak sağlayan İ.K, Gebze ilçesindeki ikametinde yakalandı. Şahsın evinde yapılan aramada, internet üzerinden yapılan hesapları gösteren belgeler, emniyet ve adli birimlerle ilgili ses kayıtları ele geçirildi. İ.K, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Editör

Son Güncelleme: 07.09.2012 12:49
Anahtar Kelimeler:
Erzurum Asayiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.