ERZURUM’UN “YUNUS”LARI

Erzurum Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan motosikletli polisler, (Yunus timleri) sokaklarda suç ve suçlularla mücadele ediyor.

12 Eylül 2012 Çarşamba 08:54
ERZURUM’UN “YUNUS”LARI

Cengiz DURULAR'ın haberi
Erzurum Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Resmi Ekipler Amirliği bünyesinde kurulan motosikletli polis timleri, sokaklarda suç ve suçlularla mücadele ediyor. Herhangi bir olayda anında müdahale yetkisine sahip olan yunus timleri, kısa zamanda Erzurum asayişine uyum sağladı. 1 yıl önce kurulan büro amirliği bünyesinde faaliyetlerini sürdüren yunus timleri, hareket kabiliyeti yüksek ve yetenekli polis memurlarından oluşuyor. Yunus timleri, gençlik yıllarında motosiklet tutkunu olan ya da bu vasıtaya ilgi duyan gençlerden özel olarak seçiliyor. Hareket halindeki motosikletten ateş etme başta olmak üzere akrobatik yeteneğe sahip olan kişilerden oluşan yunus timleri, Erzurum’un cadde ve sokaklarında görev yapan güven timlerine de destek veriyor. Şuan 4 personel ve 2 motorize araçla hizmet veren büro amirliğinin önümüzdeki yıllarda şube olarak faaliyet göstermesi bekleniyor. Trafiğin yoğun olduğu noktalarda olası bir vakaya birkaç dakikalık süre sonrası ulaşan yunus timleri, resmi ve kısım ekiplerine yardımcı olarak Erzurum Asayişi’ne önemli bir katkı sunuyor.

 

Yıldız: Yunuslar asayişin gözbebeği olacak

Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Resmi Ekipler Amirliği bünyesinde görev yapan yunus timlerinin Erzurum’un gözbebeği olacağını söyledi. İl Emniyet Müdürü Yıldız, “Şuan 2 motorize araç ve 4 personelden oluşan yunus timleri, önümüzdeki süreçte daha da güçlendirilecek. Yunus timlerimizde görev yapan arkadaşlarımız İstanbul gibi metropol bir kentte çalışmış, tecrübeli meslektaşlarımızdan oluşmaktadır. İkili iletişimde de etkili olan motosikletli timler aynı zamanda Toplum Destekli Polislik’te olduğu gibi vatandaşlarımıza yardımcı olan bir anlayışı sahiptirler” dedi.

 

Suçluların korkulu rüyası olacaklar

İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, önümüzdeki dönemde bir şube bünyesinde faaliyette bulunacak olan yunus timlerinin suçluların korkulu rüyası olacağını bildirdi. Yıldız, “Asayişe müessir olaylar noktasında diğer illere nazaran daha az vakanın yaşandığı güzide kentimizde aktif bir şekilde görev yapan yunus timlerimiz, suçluların korkulu rüyası olacak. Diğer adıyla motosikletli timlerde görev yapan meslektaşlarımız hareket kabiliyeti yüksek, genç, dinamik ve yetenekli arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Bu polisler özel bir eğitime tabi tutularak Türk Polis Teşkilatı’na kazandırılmıştır. Erzurum Asayiş Şube, bünyesindeki diğer birimler ve yunus timleriyle şehrin huzur ve  asayişinin tesisinde bütün imkanlarıyla halkımıza hizmet etmeye devam etmektedir” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 12.09.2012 09:50
Anahtar Kelimeler:
Erzurum Yunus Timi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.