ERZURUM TEM’DEN TERÖR UYARISI

Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri, Atatürk Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrencilere yasa dışı terör unsurlarına yönelik uyarıcı broşür dağıttı.

04 Eylül 2012 Salı 16:57
ERZURUM TEM’DEN TERÖR UYARISI

Erzurum’da, Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü Öğrenci Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından üniversiteli gençlere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor. Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum TEM’in işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim hizmeti kapsamında üniversiteyi kazanan öğrencilere terör örgütlerine yönelik uyarıcı broşürler dağıtılıyor. Öğrencilere izzet ve ikramın da sunulduğu aktiviteye Erzurum Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor. 5 gün sürecek olan çalışmada 50 bin broşür dağıtacak olan Erzurum TEM’in çalışmasını tebrik eden öğrenciler, “Terör ülkemizin birinci derecedeki problemlerinden biridir. Terör odaklarının hedefinde her zaman üniversite öğrencileri bulunmaktadır. Bu noktada bizlere kampüse ilk adımı attığımız andan itibaren yardımcı olan emniyet mensuplarına teşekkür ediyoruz” dediler.

Bu arada terör unsurlarına yönelik hazırlanan uyarıcı nitelikteki güvenlik broşüründe şöyle denildi:

“Sizler, yeni sosyal gruplara, ilişkilere ve düşüncelere adım attığınız, değişimi kelimenin tam anlamıyla yaşamaya başladığınız dönemde, insan piskolojisini iyi bilen örgüt militanları, yasa dışı örgütlerine katmayı planladıkları öğrenciler hakkında öncelikle aile yapısı, zaafları, arkadaşları ve gelir düzeyi hakkında bilgi toplar. Yasa dışı örgütler tarafından propagandalara maruz kalan öğrenciler ‘Bu benim kendi iradem, kendi tercihimdir’ deseler bile farkında olmadan grup psikolojisi içerisinde dayatılan davranış kalıplarının ötesine geçemezler. Bu aşamada, gençler toplumsal ya da bireysel olaylara katılmaya zorlanırlar. Öğrencilerin, polis, okul ya da herhangi bir devlet kurumuyla karşı karşıya getirildiği süreç, örgüt tarafından kandırılmaları için en uygun ortamdır. Çünkü eyleme katılan öğrencilere ‘Artık polis tarafından takip ediliyorsunuz, polis her yerde sizi arıyor’ şeklinde korku uyandırıcı ya da ‘Çok başarılıydın, hakkında hiç takip yok, hiç iz bırakmadın’ şeklinde kahramanlık duygusunu körükleyici propagandalarla terör örgütünden yana tavır almaları ve örgüt içerisine girmeleri sağlanır.”

Editör

Son Güncelleme: 05.09.2012 11:53
Anahtar Kelimeler:
TEM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.