EMNİYET'TEN SİBER SALDIRI UYARISI

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, büyük ölçekli şirket ve kuruluşları internet üzerinde yapılan siber saldırılara karşı uyardı.

26 Temmuz 2013 Cuma 12:14
EMNİYET'TEN SİBER SALDIRI UYARISI
Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde kentte büyük ölçekli şirket ve kuruluşların verilerine ulaşabilmek amacıyla bilgisayar sistemlerine internet üzerinden çok sayıda siber saldırı gerçekleştirildığı bildirildi.

Bu yönde mağduriyetlerin artması, birçok şirket ve kuruluşun hesabının bu yolla kötü niyetli kişilerin eline geçme tehlikesi nedeniyle vatandaşların uyarılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bilişim dünyasında yüzde yüzlük güvenlik bulunmamaktadır. En iyi korunan sistemler dahi zaman zaman bilgisayar korsanlığına maruz kalabilmektedir. Daha fazla bilgi için internet arama motorlarından ya da bilgi güvenliği testi yapabilen bilgisayar güvenlik firmalarından destek alabilirsiniz. Şu ana kadar tespit edilen mağdurların ortak özelliği bilgisayar, sunucularının 7 gün 24 saat açık olmasıdır. Uzaktan erişim servisinin açık olması, antivirüs yüklü olmaması, güvenlik duvarının olmaması önemli eksikliktir ve bu durumun gözden kaçırılmaması gerekmektedir.”

Editör

Son Güncelleme: 26.07.2013 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2013-07-26 14:19:39

muhabese birimleri her gün verilerin yedeğini ayrı bir yere kaydetmeli.