ÇUVAL, HIRSIZLARI YAKALATTI

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince konfeksiyon mağazasının soyulması olayı ile ilgili yürütülen soruşturmada hırsızların olay yerinde bıraktığı çuvaldan yola çıkılarak kıskıvrak yakalandı.

12 Aralık 2012 Çarşamba 18:25
ÇUVAL, HIRSIZLARI YAKALATTI
Edinilen bilgiye göre, önceki gün Alipaşa Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir iş yerinden 80 bin TL değerinde konfeksiyon malzemesi çalındı. Olayla ilgili olarak titiz bir çalışma yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince şüphelilere ait en küçük ayrıntının izi sürülerek şüphelilerin olayda çaldıkları eşyaları taşımakta kullandıkları bardan tabir edilen büyük çuvallardan 10 tanesinin olay yerinin yakınında bir metruk bina içerisinde olduğu tespit edildi. Bu tip ürünlerin satıldığı tüm esnafı dolaşan polis ekipleri, çuvalların satıldığı yeri bularak, bu çuvalların üç yıl önce üretilen seriden olduğu ve sadece burada bulunduğunu tespit etti. Ekipler tarafından yapılan araştırmada iş yeri sahibi tarafından bu çuvalları satın alan şahsın F.Z. (36) olduğu ve yanında da E.A. (19) A.E. (19) isimli şahısların bulunduğu belirlendi. Şüpheli şahsın bu çuvalları deste halinde 25 adet satın aldığı öğrenildi.

İş yeri civarında MOBESE kameralarının ayrıntılı incelenmesi neticesinde F.Z. isimli şahsa ait aracın olay gecesi iş yeri civarında dolaştığı belirlenerek, MOBESE kameralarından yapılan takip neticesinde söz konusu şahsa araca 15 çuval halinde çalınan malzemelerin 4 kişi tarafından yüklendiğini tespit edildi. Esnaftan satın alınan 25 adetlik desteden eksik olan 15 çuvalın bu hırsızlık olayında kullanıldığı anlaşıldı.

Olaya karıştığı tespit edilen F.Z. ve aracını takibe alan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüpheli F.Z.’nin olayı sürekli beraber olduğu E.A. (19), E.S (19), C.Ö (19), A.E (19) isimli şahıslarla olayı gerçekleştirdiğini tespit ederek olaya karıştığı tespit edilen şahıslar yakalandı. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada F.Z.’nin olayda kullandığı araçta yapılan arama neticesinde bulunan bir adet elbise askısı bahse konu iş yerinin sahibi F.B.’ye gösterildiğinde; F.Z.’nin aracında bulunan askının iş yerinde kullandığı askılardan olduğunu teşhis etti. Ayrıca şüpheli F.Z.’nin yakalandığında üzerinde bulunan giysilerinden şüphelenen görevlilerce iş yeri sahibine F.Z. üzerinden aldıkları eşyaları göstermesi üzerine iş yeri sahibi F.B. bu eşyaların iş yerinden çalınan eşyalardan olduğunu doğrulamış, iş yerinden çalınan giyim eşyalarının Horasan ilçesinde kiralamış olduğu depoda bulunduğu tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince Horasan ilçesinde bulunan depoda yapılan aramada F.B.'nin iş yerinden çalınan tüm mallar eksiksiz olarak bulundu.

Erzurum Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde; il genelinde çok çeşitli türden malzemeyi pazar durumuna göre çalarak, dış ilçelerde satan hırsızlık şebekesine yapılan operasyon neticesinde; kent merkezinde meydana gelen beş ayrı iş yerinden hırsızlık olayı da aydınlatıldı. Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, yakalanan söz konusu şüphelilerin 24/11/2012 günü Şükrüpaşa Mahallesinde bulunan gıda deposundan 4.000 Kg, 8000 TL değerinde baldo pirinç çalınması olayı, 19/11/2012 günü İstasyon Mahallesinde bulunan bir iş yerinden 4000 TL değer 50 teneke zeytinin çalınması olayı, 21/11/2012 günü ilimiz Alipaşa Mah. sayılı yerde faaliyet gösteren bir iş yerinden 8000 TL değerinde giyim ve tuhafiye malzemesinin çalınması olayı, 06/12/2012 günü Alipaşa Mah. bululan iş yerinden 80.000 TL değerinde konfeksiyon malzemesinin (Takım elbise-pantolon -kazak -penye) çalınması, 02/12/2002 günü saat 03.23 sıralarında ilimiz Alipaşa Mahallesi'nde bulunan bir iş yerinden 1200 TL değerinde 160 metre nevresim, döşemelik, kumaş çalınması, olaylarını da gerçekleştirdiklerinin tespit edildiği belirtildi.

Bugün sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 5 şüpheliden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör

Son Güncelleme: 12.12.2012 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.