ÇALDIKLARIYLA VİLLA YAPTIRDILAR

Erzurum Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Masası dedektifleri, kentte ev ve iş yerlerinden hırsızlık yaparak villa sahibi oldukları ileri sürülen bir çeteyi çökertti.

21 Eylül 2012 Cuma 08:49
ÇALDIKLARIYLA VİLLA YAPTIRDILAR

Cengiz DURULAR'ın haberi
Villa sahibi zengin hırsızlardan oluşan bir çete, Erzurum Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı hırsızlık masası dedektiflerince çökertildi. Edinilen bilgiye göre, Aşağı Sanayi Mahallesi Keresteciler Sitesi içerisinde temmuz ayından beri dört ayrı iş yerinden ‘Plywood’ olarak bilinen 12 bin lira değerinde inşaat kalıp malzemesi çalındı. İki aydan beri bölgede incelemede bulunan hırsızlık masası dedektifleri, belirli aralıklarla gerçekleşen olaylarda çalınan malzemelerin tek tip olması nedeniyle bu malzemelerin aynı şahıslarca belirli bir amaç için çalınabileceğini tespit etti. Çevre sakinleriyle görüşüp, iş yerlerinde bulunan kamera kayıtlarını inceleyen dedektifler, bahse konu olaylarla ilgili çete üyelerini belirledi. Yapılan araştırmada, özellikle sağ ayağında aksama olan bir şahıs ve açık kasa bir kamyonet tespit edildi. Hırsızlık masası polisleri kentte hurdacı olarak faaliyet gösteren A.K’nin hırsızlık olaylarıyla ilgisinin bulunacağını değerlendirerek ilgili kişiyi yakın takibe aldı. Gerekli delillere ulaşan dedektiflerin bilgisi dahilinde Sanayi Mahallesi’nde konuşlanan çete üyelerinin ev ve iş yerlerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında dört ayrı olayla ilgili olarak  K.H isimli şahsın iş yerinde 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan araştırmada, iş yerinin sağ tarafında inşaat halindeki çatı ve terası bulunan 4 katlı villa incelendi. İnşaatın, demir profil ve bahse konu dört ayrı iş yerinden çalınan Plywood isimli ahşap malzemelerden yapıldığını tespit eden polis, villanın kentte çalınan hırsızlık olaylarındaki kayıp inşaat malzemelerinden yapıldığını belirledi. Olaylarla ilgisi bulunan  A.K (37 ), A.B (18), A.K (29), E.B (19), A.K (26) ve A.G (25) gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan zanlılar, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

 

Hırsızlık Masası, göz açtırmıyor

Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı dedektifler tarafından son bir ayda yapılan çalışmalarda 33 hırsızlık şüphelisi yakalandı. Bu şüphelilerden 20’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Hırsızlık Büro Amirliği’nin güçlü kadrosuyla gerçekleştirilen çalışmalarda, Asayiş ekiplerinin kent halkının huzur ve güveni için canla başla çalıştıkları gözlendi.

Editör

Son Güncelleme: 21.09.2012 13:48
Anahtar Kelimeler:
Erzurum Asayiş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahıskalı 2012-09-21 09:01:48

hırsızlık büro ekiplerini kutluyorum böyle arsız hırsızlara göz açtırmıyorla