BİR MİLYON KÖK HİNT KENEVİRİ ELE GEÇİRİLDİ

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uyuşturucu kaçakçılarına göz açtırmıyor.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 21:42
BİR MİLYON KÖK HİNT KENEVİRİ ELE GEÇİRİLDİ
Yol kontrollerinde ve arazi aramalarında titiz çalışmalar yapan Jandarma ekipleri, gerek uyuşturucu imalatında kullanılan kök kenevir bitkisinin ekimini yapanlara ve gerekse uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan kaçakçılara fırsat vermiyor. Uyuşturucu ekimi yapılabilecek bütün arazileri didik didik tarayan ekipler yaptıkları titiz çalışmalar sonunda Şenkaya ve Pasinler ilçelerinde bir milyon adedin üzerinde kök kenevir ele geçirdi.
İki ilçede yapılan başarılı operasyonlarla ele geçirilen kök kenevirler imha edilirken olayların şüphelileri adli makamlara sevk edildiler.
İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonlara ilişkin Erzurum Valiliğinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada her iki operasyona ilişkin şu bilgilere yer verildi: “Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Şenkaya ilçesi ve köylerinde uyuşturucu madde imaline yönelik yasadışı kenevir ekimi yapıldığına dair alınan bilgiler doğrultusunda, 18 Ağustos 2013 tarihinde 2 ayrı noktada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince icra edilen eş zamanlı operasyonda; 562 bin 850 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.
İcra edilen operasyonel faaliyet neticesinde ele geçirilen kenevir bitkileri usulüne uygun olarak olay mahallinde yakılarak imha edilmiştir.
Olayın şüphelileri T.B. ve A.B.  isimli şahıslar yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir.
Bir diğer operasyon ise Pasinler ilçesinde gerçekleştirilmiştir. Pasinler ilçesi ve köylerinde uyuşturucu madde imaline yönelik yasadışı kenevir ekimi yapıldığına dair alınan bilgiler doğrultusunda, 18 Ağustos 2013 tarihinde iki ayrı köyde 10 noktada Komando destekli icra edilen eş zamanlı operasyonda; 480 bin 650 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.
Burada da ele geçirilen kenevir bitkileri usulüne uygun olarak olay mahallinde yakılarak imha edilmiştir.
Operasyon sonunda, Y.D., V.A., E.A., Z.B., K.H., H.G., E.G., İ.A., O.S. ve F.K.  isimli  şüpheli şahıslar  yakalanarak  adli makamlara sevk edilmiştir.”
VALİ ALTIPARMAK KUTLADI
Öte yandan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak her iki ilçede yapılan operasyonlar sonucunda çok sayıda kök kenevir ele geçiren Jandarma Ekiplerini tebrik etti. Operasyonlarda görev alan bütün personelleri başarılarından dolayı kutlayan Vali Altıparmak suç ve suçlulukla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların devam edeceğini söyledi. 

Editör

Son Güncelleme: 21.08.2013 21:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.