YÜCELİK, “ANADOLU’NUN EN ETKİLİ İŞ İNSANLARI”LİSTESİNDE 32. SIRADA

Aşkale’de “bir başarı öyküsü” yazan ve özelleştirmede Türkiye’de “model” olarak gösterilen Aşkale Çimento, Anadolu yatırımcısı içinde örnek oluyor.

25 Şubat 2013 Pazartesi 14:42
YÜCELİK, “ANADOLU’NUN EN ETKİLİ İŞ İNSANLARI”LİSTESİNDE 32. SIRADA
Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Anadolu’nun En Etkili İş İnsanları” listesinde 32. sırada yer aldı. 

Ekonomist Dergisi’nin, Anadolu’nun en etkili 50 iş insanı araştırmasında listenin 32. sırasında yer alan Lütfü Yücelik, “Benim şahsımda gösterilen bu başarıyı, emeği geçen tüm yol arkadaşlarımla paylaşıyorum. Bizler bunu beraber gerçekleştirdik.” diye konuştu.

1993 yılında 1000 ortaklı ERÇİMSAN Holding, gerçekleştirdiği başarılarla adeta bölge insanı için umut oldu. Aşkale, Erzurum, Trabzon, Van, Gümüşhane, Erzincan, Giresun, Ağrı ve Rize’de tesisleri bulunan şirket istihdam noktasında da ciddi bir potansiyele sahip.

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yakaladıkları başarıların asla tesadüf olmadığını belirterek, “Biz Aşkale’de bir paylaşma iklimi oluşturduk. İnsana ve çevreye saygı yatırımlarımızın temelini oluşturuyor.” dedi.

Türkiye ve bölge çimento üretiminin önemli bir aktörü haline gelen, özellikle bölgesel yatırımları ile göz dolduran Aşkale Çimento, istikrarlı büyümesini sürdürüyor. 2012 yılındaki 501 milyonluk cirosu ile dikkat çeken şirket gerek çimento gerekse hazır beton sektöründe başarılarına başarı katıyor. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, zorlu ama bir kadar da anlamlı bir misyona sahip olduklarını belirterek, “Ortaklarımız, çalışanlarımız ve yönetim kadromuzla bize güvenenleri asla utandırmadık. Bizim için esas olan çevre ve insandır. Çabamız ve gayretimiz bu bölgeye daha fazla şeyler vermektir.” dedi.

ANADOLU’NUN EN ETKİLİ 50 İSMİ ARASINDA YER ALDI

Ekonomist Dergisi’nin, Anadolu’nun en etkili 50 iş insanı araştırmasında listenin 32. sırasında yer alan Lütfü Yücelik, “Bu elbette sadece benim başarım değil. Aşkale Çimento’da “ben” yoktur. Bizde her şey ortaktır. Anadolu’nun en etkili 50 iş insanı içinde olmak bizlere gurur veriyor. Esasında bu ülke için çalışan ve emek harcayan herkes değerlidir. Benim şahsımda gösterilen bu başarıyı emeği geçen tüm yol arkadaşlarımla paylaşıyorum. Özellikle Aşkale Çimento’nun geldiği noktada katkısı olan ortaklarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, yönetici ve çalışanlarımız, bölge insanı ve de en baştan beri yüreği ile bizimle olanların ortak başarısıdır.” diye konuştu.

Van Çimento'daki dev yatırımını geçtiğimiz yıl devreye alan Aşkale Çimento, burada günlük 3500 ton klinker üretim kapasitesine sahip olan yeni tesis, yıllık 1 milyon 540 bin ton çimento üretecek. Atıl durumda iken modernize edilerek çimento satışına başlayan Gümüşhane Çimento’da yeni yatırım için düğmeye basıldı. 2011 yılı Ekim ayı içinde temeli atılan ve günlük 4 bin ton klinker üretim kapasiteli tesisin 2013 yılında üretime başlamasını hedeflediklerini söyleyen Başkan Yücelik, “85 milyon 500 bin dolarlık bu yatırım hem Gümüşhane hem de bölge için ciddi bir tesis olacak. Gençlerimize de istihdam alanları sağlanacak. Bu tesisimizin yıllık çimento üretim kapasitesi 1 milyon 760 bin ton olacak.” şeklinde konuştu.

HEDEF; 2023’TE SEKTÖRDE İLK ÜÇTE OLMAK

Türkiye’nin mutlaka kendi hammadde ve yeraltı kaynaklarını harekete geçirmesi gerektiğini vurgulayan Yücelik şöyle konuştu, “Hükümetin 2023 için ortaya koyduğu hedefleri önemsiyoruz. Bu anlamda son yıllarda Van, Gümüşhane, Erzincan ve Erzurum’da yaptığımız yatırımlarla beraber Karadeniz’deki tesislerimizde gücümüze güç kattı. Bölgede yatırımlarımız sürüyor. Bu anlamda bölgenin kalkınma gayretlerine katkımız sürecektir. Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz kapasite artırımı ve yatırımlar ihracata yönelmemizi sağlayacak. Bununla ilgili çalışmalarımız ve girişimlerimiz sürüyor. Ülke kalkınmasına katkıda da ihracat rakamlarının önemli olduğunu biliyoruz. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinin büyük bir kısmına ürün pazarlaması yapmaya başladık. Yaşanan yoğun rekabet ortamında, şirket serbest piyasa ekonomisinin gereği olarak ve rekabet şartlarına uyarak ürünlerini en üst kalite seviyesinde üretmiş müşteri memnuniyetini sağlayarak, yaşanan ekonomik krizlere rağmen ayakta durmasını başarmıştır.” dedi.

AŞKALE ÇİMENTO İLE NEREDEN NEREYE?

Aşkale Çimento, kamu eliyle 1968 yılında kuruldu. 1971 yılında işletmeye geçti. 1993 yılında Erzurum ve bölgedeki insanı tarafından kurulan, bin ortaklı ERÇİMSAN şirketi tarafından özelleştirme yoluyla satın alındı. Özelleştirme ile birlikte hem yatırımlara hem de pazar payının genişletilmesi noktasında düğmeye basıldı. Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Ağrı, Tercan, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Gürcistan-Batum’da tesisleri bulunan Aşkale Çimento, yatırımlara hiç durmadan devam ederken, aynı zamanda ortaklarına da her yıl düzenli olarak kar dağıtıyor. Şirketin Aşkale, Trabzon, Van, Gümüşhane ve Erzincan’da çimento üretimine dayalı tesisleri bulunuyor. Erzurum, Aşkale, Ağrı, Trabzon, Giresun ve Rize’de hazır beton tesisleri olan Aşkale Çimento 2013 yılı içinde de ciddi yatırım planları yapıyor.

Editör

Son Güncelleme: 25.02.2013 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.