MISIR HASADI BAŞLADI

Erzurum’un Olur İlçesi’ne bağlı Ormanağzı köyü ikinci ürünlerinin hasadına başladılar.

13 Ekim 2013 Pazar 13:08
MISIR HASADI BAŞLADI
Ormanağzı Köyü’nden Hacı Osman Aktürk ikinci ürün olarak ektiği mısır hasadını almaya hazırlanıyor. Aktürk, bölgede çalışınca emek verince yetişmeyecek ütün olmadığını belirterek, baharda ilk ürün olarak yaklaşık 20 dönümlük alana fiğ ve yulaf ektiğini ve 500 balya ot elde ettiğini söyledi. İkinci ürün olarak Mısır slajı ektiğini mısırlarında yenecek kıvama geldiğini anlatan Aktürk, bir hafta sonra hasat yapacağını söyledi.

Ormanağzı köyünde çalıştıktan sonra ikinci ürünü almanın da mümkün olabildiğini dile getiren Aktürk, her ne kadar Erzurum sınırları içerisinde yer alsalar da bölgenin rakımının düşük olduğunu ve her türlü ürünün yetiştirilebildiğini kaydetti.

Mısır tarlasını ziyaret eden yurt dışında ikamet eden Nuri Gözütok ise, “Bu mevsimde yeşil mısır göreceğimi hiç düşünmemiştim. Osman beye teşekkür ediyorum. Bizler bu mevsimde mısır yedirdiği için bu mevsimde yurt dışında yaş mısır bulmak imkansız” diye konuştu.

Hacı Osman Aktürk, ürün yetiştirmede sorunları olmadığını ancak tek sıkıntılarının yabani hayvanlar olduğunu söyledi. Aktürk, “Ayı ve domuzlar çok zarar veriyorlar. Ayının vurulması yasak bizlerde ektiğimiz ürünleri korumak için nöbet tutuyoruz Torpil veya havaya ateş açarak yabani hayvanları tarlalardan uzaklaştırıyoruz” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 13.10.2013 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.