DOSİAD 2013 NİSAN DÖNEMİ TEŞVİKLİ YATIRIMLARINI DEĞERLENDİRDİ

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) 2013 Nisan dönemi teşvikli yatırımlarını değerlendirdi.

30 Mayıs 2013 Perşembe 16:36
DOSİAD 2013 NİSAN DÖNEMİ TEŞVİKLİ YATIRIMLARINI DEĞERLENDİRDİ
DOSİAD AR-GE merkezince yapılan açıklamada Erzurum’un teşvikli yatırımlardan daha çok yararlanabilmesi için 2’İnci OSB’nin mutlak ve acilen devreye sokulması gerektiğine işaret edildi. 

BÖLGESEL YATIRIM SORUNU

Erzurum’da 2001-2013 yıllarında şekillenen teşvikli yatırımlar içinde bölgesel bazlı yatırımların azlığına dikkat çekilen açıklamada, sermaye yetersizliği ve optimal kuruluş yeri sorunlarının bölgesel teşvikli yatırımların artışına engel teşkil ettiği, bu problemlerin giderilmesi için kolektif yatırım anlayışının geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

ARGE AÇIKLAMASI

DOSİAD AR-AR-GE merkezince nisan ayı teşvikli yatırım verileri kamuoyuyla paylaşıldı. Erzurum’da nisan ayında 1 bölgesel yatırımın teşvik kapsamına alındığının belirtildiği açıklamada, 3 milyon TL tutarındaki bu yatırımın istihdam hacminin ise 6 kişi olduğu belirtildi. Açıklamaya göre, bu yılın ilk dört ayında ise Erzurum’da 4 bölgesel, 3 genel bazlı olmak üzere 7 yatırım teşvik kapsamına girdi.

ERZURUM TEŞVİKLİ YATIRIMLAR

Ocak-Nisan döneminde teşvik belgesi alan 4 bölgesel yatırım için 68, genel yatırım için ise 550 milyon TL tutarında harcama kaydedildi. Bölgesel bazlı yatırımlarda 77, genel bazlı yatırımlarda 18 kişilik istihdam planlaması yapılırken, 4 ayda teşvikli yatırımlar için yapılan harcama 618 milyon TL’ye ulaştı. Nisan ölçeğinde 12 yıllık teşvikli yatırım sayısı ise 107’ye yükseldi.

Editör

Son Güncelleme: 30.05.2013 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.