UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYİ TİYATRO İLE ANLATACAKLAR

Uyuşturucuyla mücadeleyi tiyatro sanatını kullanarak anlatacaklar. Erzurumlu genç yönetmen Şerif Avcı tarafından sahneye konulan “Yarınlara geç kalmadan” adlı tiyatro oyununda uyuşturucu ve zararları tiyatral bir dille seyirciye aktarılacak.

07 Aralık 2012 Cuma 18:26
UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYİ TİYATRO İLE ANLATACAKLAR

Danimarka Eski Emniyet Müşaviri Feyzullah Arslan ve Nermin Ertürkmen’in yazdığı komedi oyunu 2 perdeden oluşuyor. Genç Tiyatrocular Grubu’nda görevli 15 oyuncunun rol aldığı tiyatro oyunu 7, 8 ve 9 Aralık’ta “Perde” diyecek. Atatürk Üniversitesi Kültür Sitesi Oditoryum A salonunda sahnelenecek olan oyunda uyuşturucu, uyuşturucunun zararları ve uyuşturucuyla mücadele konuları anlatılacak. Genç yönetmen Avcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülke çapında son derece ünlü olan eseri Erzurum’da icra edecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Avcı, “Bizler Genç Tiyatrocular Grubu olarak uyuşturucuyla mücadeleyi komedi tarzında eğitici bir unsurla anlatıyoruz. Oyunda ebeveynlere çocuklarına gerekli ilgiyi göstermeleri konusunda bir dizi mesajlar aktaracağız. Çağımızın önemli sorunlarından biri uyuşturucudur. Türkiye’de 13 yaşına kadar düşen uyuşturucu kullanımı bizleri bu eseri sahnelemeye sevk etti. Temennimiz uyuşturucu ve zararlarını tiyatro vasıtasıyla sahne diliyle anlatıp insanları uyuşturucu tuzağından uzak tutmaktır” dedi.

 

Yazar Feyzullah Arslan kimdir?

Ünlü polis şefi Feyzullah Arslan, 1956 yılında Sivas’ın Gürün ilçesinde doğdu. Ankara Polis Koleji ve Polis Akademisi’nin ardından polislik mesleğine başladı. Komiser Yardımcısı olarak mesleğe adım atan Arslan, sırasıyla Çanakkale, Ankara, Şanlıurfa, Aksaray, Muğla, Fethiye ve İstanbul’da görev yaptı. 1995 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi eden Arslan, İkmal ve Bakım Daire Başkanlığı, Polis Başmüfettişliği, APK Uzmanlığı, Arşiv ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve ayrıca Polis Bakım ve Yardım Sandığı Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1998 yılında Elazığ, 2001 yılında Kocaeli, 2004 yılında Gaziantep, 2006’da Antalya il Emniyet Müdürlüğü görevini üstlendi. 2001 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcülüğü’nü de icra eden Arslan, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Bölümü, Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

Editör

Son Güncelleme: 07.12.2012 18:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.