Eczacılık Fakültesi’nde bir ilk!

27 yıl sonra nihayet bir ‘eczacı’ dekan o koltukta!

admin
admin
29 Şubat 2024 Perşembe 10:45
Eczacılık Fakültesi’nde bir ilk!

Vedat REFAYELİ

Türkiye’nin en saygın fakültelerinden olan Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde bir ilk yaşandı, ilk defa bir eczacı bu fakültenin dekanlığı koltuğuna oturdu.

1997 yılında kurulan ve ilk dekanlığını Prof.Dr.Samih Bayraktar’ın yaptığı fakültede bugüne kadar çok sayıda dekan geldi ama hiç biri de eczacı kökenli değildi.

Prof.Dr.Hasan Seçen, Prof.Dr.Zekeriya Aktürk, Prof.Dr. Zühal Güvenalp ve son olarak dekanlık görevinde bulunan Yücel Kadıoğlu, eczacı değildiler ama dekanlık koltuğuna oturan isimlerdi.

Genelde Kimya Fakültesi öğretim üyelerinden seçilen dekanlar, zaman zaman da çoğu kişi tarafından eczacı değiller diye eleştiriliyordu.

Sık sık ‘’Yeterli akademik kadrosu bulunmayan fakülteler kurulmasın’’ görüşünün savunulduğu, eleştiri oklarına hedef olan fakülte dekanlığı için bir ilk yaşandı.

İlk defa eşi gibi kendisi de eczacı olan akademisyen Prof.Dr. Beyzagül Erkayman, bu fakültenin dekanı olarak atandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.