REKTÖR KOÇAK, 30 BİN ÖĞRENCİ ADAYINA TEŞEKKÜR ETTİ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Atatürk Üniversitesinin lisans, ön lisans ve açık öğretim fakültesini tercih eden 30 bin öğrenci adayına teşekkür etti ve başarılar diledi.

28 Ağustos 2012 Salı 14:34
REKTÖR KOÇAK, 30 BİN ÖĞRENCİ ADAYINA TEŞEKKÜR ETTİ
Koçak, Atatürk Üniversitesi’ni tercih eden ve 3-7 Eylül tarihleri arasında kayıt yaptıracak öğrencilere hitaben yaptığı açıklamada, “Uzun süren eğitim-öğretim çabalarınızın sonucunda girdiğiniz sınavda başarılı olup yaptığınız doğru ve isabetli tercihle Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, bin yıllık üniversite şehri, bilim ve kültür merkezi Erzurum ve Atatürk Üniversitesi`nin yeni üyelerisiniz. Sizleri ve ailelerinizi kutluyorum,” dedi.

BÜYÜK BİR ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİSİSİNİZ
“Çağdaş eğitimin gereği olan eğitim birimleri, kültür merkezleri, sağlık ve spor tesisleri, sosyal aktivite alanları, sanat merkezleri, yerleşke merkezinde yer alan öğrencilerimize basılı yayın koleksiyonunun yanında, yerli ve yabancı kaynaklara ücretsiz on-line erişim olanakları sunan kütüphanemiz ile, Atatürk Üniversitesi, ülkemizin büyük üniversiteden birisidir ve bu üniversitede okumak bir ayrıcalıktır” diyen Koçak, şunları kaydetti:

ÜNİVERSİTELERİN VE ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ ALANLARIN MİSYONU
“Yükseköğretim, çalışma hayatınızda gerekli olacak bilgi, beceri ve yöntemleri öğrenmenin yanı sıra, kişiliğinizi ve entelektüel derinliğinizi belirleyecek, şekillendirecek bir süreçtir. Nitekim üniversiteler sadece belirli sınavlarla girmeye hak kazanılan ve sonrasında profesyonel meslek sahibi insanların yetiştirildiği eğitim ve öğretim kurumları değil, öğrencilerini çağdaş ve evrensel değerlerle donatan, bilimsel değerler ışığında toplumları yönlendiren kurumlardır.

ÇAĞIN İHTİYACINA GÖRE BİR EĞİTİM ALACAKSINIZ
Üniversitemizin temel amacı, çağdaş bilgilerle donatılmış, araştırıcı, yaratıcı, kendini geliştirebilen, sorgulayan, yeni bilgilere açık bireyler yetiştirmektir. Eğitim göreceğiniz tüm birimlerde, programlarımız çağın gereklerine göre düzenlenmiştir.
Atatürk Üniversitesi`nde eğitim; esnek, disiplinler arası, bilgiye ulaşmayı, bilgiyi seçebilmeyi, bilgiden bilgi üretmeyi hedefleyen ve aynı zamanda yabancı dilleri gereği gibi kullanabilmeyi sağlayacak şekilde planlanmıştır.

İMKANLARDAN YARARLANIN
Üniversitemizdeki eğitim hayatınız boyunca sağlık hizmetleri, kültür, spor, sanat etkinlikleri ve burs olanakları hakkında ayrıntılı bilgileri Üniversitemizin Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlıklarından alabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarım sizlere ihtiyaç duyduğunuz konularda yardımcı olmaktan, bilgi vermekten mutluluk duyacaklardır.

ÖNCÜ ÜNİVERSİTE
Kuruluşundan bugüne toplumsal öncülük rolünü de başarı ile sürdüren Üniversitemiz, eğitim ve araştırma politikalarını, ilimize, bölgemize ve nihayet topluma en yüksek fayda sağlayabilecek biçimde tasarlayarak, yarım asrı aşkın süredir bilim ve teknoloji odaklı, uluslararası bir üniversite konumuna yaklaşmıştır.

KÖKLÜ BİR ÜNİVERSİTE
Atatürk Üniversitesi köklü, üniversite kuran üniversite unvanına sahip çok iddialı bir yükseköğretim kurumu olup, kurumsal yapısı gereği siz gençlere başarılı bilim insanlarından oluşan bir kadroyla klasik üniversite eğitiminin çok ötesinde fırsatlar sunacak imkanlara sahiptir.
Atatürk Üniversitesi, ülkemizin ve insanlığın aydın yarınlarını inşa etmeye talip donanımlı insan gücünü yetiştirmedeki kararlılık içinde varlığını sürdürmektedir
Sırtını zengin bir tarih ve kültür mirasına yaslamış, büyük ve köklü bir üniversiteyiz. Ama asıl zenginliğimiz, öğrenmeye açık, çalışan, araştıran, kendini sürekli geliştiren ve geleceği birlikte tasarlayacağımız siz değerli öğrencilerimizsiniz."

Editör

Son Güncelleme: 28.08.2012 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.