KARDEŞ ÖĞRETMENLERİN ÖRNEK DAVRANIŞI

Facebook üzerinden köy çocukları için yardım kampanyası başlattılar.

27 Kasım 2012 Salı 09:24
KARDEŞ ÖĞRETMENLERİN ÖRNEK DAVRANIŞI

Bitlis'in Hizan ilçesinde görev yapan iki kardeş öğretmen, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden köy okullarında eğitimini sürdüren çocuklar için yardım kampanyası başlattı. Hizan 80. Yıl Anaokulu'nda öğretmenlik yapan Bişar Bektaş ve Akbıyık köyünde görev kardeşi Refik Bektaş'ın Facebook üzerinden başlattığı yardım kampanyası olumlu sonuç verdi. Köyde okul okuyan çocukların kışın çektiği zorlukları bir metin halinde yazıp Facebookta paylaşan kardeş öğretmenler, arkadaşlarının da destekleriyle bu metnin sosyal paylaşım sitesinde yayılmasını sağladı. Yapılan kampanyaya duyarlılık gösteren İstanbul Kadıköy Belediyesi, öğrencilere dağıtılması için 225 koli kışlık giysi gönderdi. Gelen yardımları, İlçe Kaymakamı Hayrettin Baskın ve Milli Eğitim Müdürü Abit Arvas, Hizan'a bağlı Döküktaş ve Sarpkaya köylerindeki okullarda eğitimini sürdüren öğrencilere dağıttı. Kampanyayı başlatan Bişar Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal paylaşım sitesi üzerinden köydeki öğrencilerin kışın çektiği zorlukları anlatan bir metin yayınladıklarını ve buna birçok kişinin destek verdiğini söyledi. Kampanyalarına ilk olarak Kadıköy Belediyesi'nin kulak verdiğini kaydeden Bektaş, şöyle konuştu:
''Ben geçen yıl ilçeye atandım. Hizan'ın birçok köyünde özellikle kışın çocukların kışlık kıyafetlere çok ihtiyacı var. Bölgede kış, çok zor şartlarda geçiyor. Çocukların birçoğunun kışlık kıyafetleri yok. Kış gelmeden kardeşimle böyle bir kampanya başlatmaya karar verdik. Bir insani sorumluluk gereği böyle bir kampanya başlattık. Facebook'ta bir metin yazdım. Arkadaş listemde olan arkadaşlarıma gönderdim. Onlara da kendi arkadaşlarına göndermelerini istedim. Böyle bu şekilde başlattığımız kampanya yayıldı. Kampanyamıza ilk Kadıköy Belediyesi kulak verdi. Kadıköy Belediyesi'ne bu duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum.'' Bektaş, kampanyalarının devam ettiğini, bu yıl en çok ihtiyaç duyulan köylerde, köy çocuklarının kışın üşümemesi için her türlü koşulda onlara kışlık kıyafet bulmaya çalışacaklarını ve bunun için destek beklediklerini söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 27.11.2012 10:21
Anahtar Kelimeler:
Öğretmen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.