GENÇ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi (KKEF) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle “Öğretmenler Günü” kutlandı. Türkü ve şarkılarla eğlence bir gece geçiren öğretmenler arasında mesleğe yeni başlayanlar yemin etti.

26 Kasım 2012 Pazartesi 09:30
GENÇ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım, fakülte olarak görevlerinin nesillerin yetiştiği sınıflara nitelikli öğretmen verebilmek olduğunu ifade ederek “İyi öğretmen yetiştirmek için planlı bir şekilde, çok çalışmak mecburiyetinde olduğumuzu biliyoruz. Geleceğimiz biz eğitimcilerin yetiştireceği insan tipiyle şekillenecektir” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ise, konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin en anlamlı ve ölümsüz bir meslek olduğunu söyledi. İnsanlığı yüce gayelere ulaştıranların öğretmenler olduğunu vurgulayan Bilge, öğretmenlerin, topluma öncülük etmeye devam edebilmeleri için, çok iyi yetiştirilmeleri gerektiğini ifade etti. Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İrfan Küfrevioğlu ise konuşmasında, insanoğlunun var olduğu günden beri eğitimin var olduğunu anlattı. Kuran’ın ‘oku!’ emri ile başladığını belirten Küfrevioğlu, okumayan, araştırma inceleme yapmayan, sorgulamayan milletlerin gelişmesinin söz konusu olamayacağını belirterek gelişmiş ülkelerde kalkınmışlığın temelinde de eğitimin ifade edilen paradigmanın yattığını söyledi. Küfrevioğlu şunları kaydetti: "Çocuk ve gençler yalnızca ailelerinin değil ülkenin de geleceğidir. Bu zorluğu göğüsleyen öğretmenler maddi ve manevi açıdan ne kadar mutlu, huzurlu ve güven içerisindeyse bizler de o kadar mutlu ve huzurlu olabiliriz." Programda Erzurum’da yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmenler ve öğrencilere hediyeleri verildi. KKEF Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinden oluşan korunun türküler okuduğu etkinlikte emekli öğretmenlere teşekkür belgesi verildi. Düzenlenen yarışmalarda dereceye alan öğrencilere ve Satranç Türkiye Yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ise hediye ve belgeler verildi. Etkinlik Erzurum`da yeni göreve başlayan öğretmenlerin yemin etmesi ile sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 26.11.2012 09:33
Anahtar Kelimeler:
Öğretmen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.