Kaçak dağ keçisi avlayan avcıya rekor ceza

Erzurum'da, kaçak dağ keçisi avlayan avcıya 60 bin lira para cezası kesildi.

admin
admin
29 Ocak 2022 Cumartesi 17:17
Kaçak dağ keçisi avlayan avcıya rekor ceza

Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbar üzerine kaçak avlanma yapıldığı belirtilen Yukarısivri Mahallesi bölgesinde şüpheli bir aracı durdurdu.

Araç içerisinde yapılan aramada, aracın bagaj kısmında izinsiz avlandığı tespit edilen bir dağ keçisi bulundu. Keçinin yivli ve ruhsatsız tüfek ile avlandığı tespit edildi.

Olayla ilgili Tortum Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı ile Erzurum Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’ne bilgi verilerek Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine araçta bulunan 3 şahsa 6136 S.K. muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

Ayrıca tüfeğin sahibi H.B.’ye de avlanması yasak olan ve koruma kapsamında bulunan dağ keçisini avlaması sebebiyle 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefetten 60 bin TL para cezası kesildi.

Editör

Son Güncelleme: 30.01.2022 07:55
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKaçak AvRekor Ceza
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.