Katılırsınız, katılmazsınız.
Özellikle 1989'da aday gösterilen ve de başkan seçilen DYP'li Mehmet Ali Ünal'dan sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilenler, hep isimleri en az telafuz edilenler oldular!
Alın Ersan Gemalmaz'ı!.
Üniversitede adı, sanı duyulmayan bir hocaydı. Siyaset ile uzaktan yakından ilgisi yok iken, adaylık kovalayan onca afilli isim var iken, RP, bu isimde karar kıldı ve Büyükşehir adayı gösterildi..
Alın Mahmut Uykusuz'u!
Köy Hizmetleri'nde sade bir memur iken, adı sanı kamuoyunda pek duyulmamış iken, Cezmi Polat ve Naci Turan gibi MHP'li isimlere rağmen partisince Büyükşehir'e aday gösterildi.
Alın Ahmet Küçükler'i!
Erzurum Barosu'nda 'sıradan' bir Avukat iken, Erol Oral, Ekrem Önal, Süreyya Polat, Muhyettin Aksak ve Ebubekir Üstün Gülakar gibi AK Partisi'nden o kadar 'namlı' isimler rakibi iken Büyükşehir adayı olarak ilan edildi.
O Küçükler'in rakibi Erol Oral da eski Bakan değildi ama hem o partinin kurucu üyelerinden hem de en azından büyük bir Üniversite'nin rektörüydü!
'Prof'luğu da cabasıydı üstelik!
Ve fakat!
Aynı Ahmet Küçükler, partisince ikinci defa aday gösterilerek bir kez daha adaylıkta çok fenikenlerin değil, az konuşulanların nasipli olduğunu göterdi!
***
Bir defa gelin şuna bir defa daha inanalım, iman edelim!
Karşımızda 'ezber bozan' ve fena halde herkesi aday konusunda çuvallatıp, 'ters köşeye yatıran' bir parti olduğu için, kimin, kimlerin aday edilip edilmeyeceği noktasında şu an için bir şey bilen-milen yok..
Görün işte, hepimiz aklı başında insanlarız!
Bu işte anket, etiket para etmiyor!
Yine diyorum, yeniden diyorum!
Ne zaman ki Başbakan tarafından isim açıklanır, anlayın ki aday da o!
***
Sadece Büyükşehir için değil.
İlçeler için de aynı durum sözkonusu!
Mesela ben, bir önceki seçimde Palandöken'e başkan seçilen Orhan Bulutlar'ın aday adayı olduğunu da unutmuş, aday belirlenmesine son bir hafta kala İhsan Tetikçi hoca hatırlatmıştı da aklıma gelmişti!
Ortalıkta falan görünmüyor, ismini çok yerde duymuyordum ama bir de baktım Palandöken adayı olmuş!
Aynı şeyi duyarsanız da şaşırmayın!
Burası Salı Pazarı!
Yok yok!
Orhan Bulutlar gibi benzer örnekler çok, ama kafanızı fazla şişirmeme adına bu konuyu şimdilik kesiyorum!
Anlayın artık..
Kimse kimse için boşuna hoppulamasın, tercihini vakti saatinde gelecek olan treni beklemekten yana kullansın!
***
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.