OTOSTOPÇU GASPÇILARA REKOR CEZA

Erzurum kent merkezindeki Havuzbaşı Atatürk Anıtı'nın karşısında otobüs bekleyen, dört üniversiteli öğrenciyi 'gideceğinizi yere bırakılım' diyerek özel araçlarına bindirdikten sonra cep telefonlarını gasp eden iki sanığa, tutuklu yargılandıkları Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 80 yıl hapis cezası verildi.

13 Kasım 2013 Çarşamba 15:36
OTOSTOPÇU GASPÇILARA REKOR CEZA
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, otobüs durağında bekleyen Muhammet A.(19), İbrahim Coşkun (20), Enes S. (21) ve Onur T. isimli öğrencileri özel araçlarına alan sanıklar, Kurbani Ö. (23) ile Murat A. (23) Dadaşkent semtinde boş bir araziye götürdü. Burada öğrencileri araçlarından indiren sanıklar cep telefonlarını gasp ederek uzaklaştı. Öğrencilerin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan iki gaspçı çıkarıldıkları Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanarak ceza evinde kondu.

"HAYALET DENİLEN KAFA HAPI İÇTİM"

Tutuklu sanıklardan Kurbani Ö., mahkemede verdiği ifadesinde,"Arkadaşımla beraber geziyorduk. Arkadaşım bana "hayalet" isminde bir ilaç verdi. İiçtim. Bu ilaçları alkolün üzerine içtik ne yaptığımızdan haberimiz yoktu. Aracı ben kullanıyordum. Araca durakta bekleyen dört öğrenciyi aldık. Öğrenci olduklarını ve paralarının olmadığını söylediler. Biz de araca aldık. Dadaşkent'e kadar götürdük, araçta daha sonra koltuğun altında bir adet cep telefonu buldum. Araçtaki kişilerin cep telefonlarını gasp etmedim. Suçsuzum" dedi.

İKİ SANIĞINA 80 YIL HAPİS CEZASI

Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Kurbani Ö. ve Murat A.'yı 'nitelikli gasp' ve 'hürriyeti tahdit' suçlarını işledikleri gerekçesiyle 40'ar yıl olmak üzere toplam 80 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Karar sonrası, sanıkların, "böyle adalet mi olur?" diyerek tepki gösterdiler.

Editör

Son Güncelleme: 13.11.2013 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.