YUNUS ŞAHİN’DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı’nın, Yakutiye ilçe Başkanı Yunus Şahin’le ilgili skandal basın açıklamasının yankıları sürüyor.

31 Ekim 2014 Cuma 01:45
YUNUS ŞAHİN’DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA
Hafta başında basın kuruluşlarına gönderilen ve ilçe başkanlığı seçimleriyle ilgili, “Son döneminde istenilen performanstan uzak bir yönetim sergileyen ve teşkilatı bir arada tutmakta zorluk yaşayan Yunus Şahin isminin yerine, partinin kuruluşundan itibaren siyasi hareketin içerisinde bulunan ve çeşitli kademelerinde aktif görev alan tecrübeli biri olan Recep Aydın ismi belirlendi.” ifadelerinin yer aldığı basın bülteni ortalığı karıştırdı. AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt’un bilgisinin olmadığını açıkladığı ve özür dilediği basın bülteni sonrası Yunus Şahin’den sert bir açıklama geldi.
Şahin açıklamasında, “Seçildiğim günden bu güne kadar yaklaşık 8 yıl boyunca bu şerefli görevi rantçı, çirkef siyasetle değil, en büyük silahım olan namusumla, haysiyetimle ve şerefimle sürdürdüm.” ifadeleriyle zehir zemberek bir açıklama yaptı. Şahin açıklamasının sonunda “Yunus Şahin / AK Parti Yakutiye İlçe Başkanı” ifadelerinin yer alması dikkat çekti.
İSTEK VE TALEPLERİ TARAFIMDAN KARŞILIK BULMAYAN…
AK Parti İl Yönetimini ağır bir dille eleştiren Yunus Şahin açıklamasında, “Yeniden aday olmayacağımı İl Başkanıma ve parti yetkililerime daha önceden söylememe rağmen,  Partimizin misyonuna ve ilkelerine uymayan ve kendini bilmez teşkilat mensuplarınca basın organlarına servis edilen Ak Parti İl Basın Bülteninde ‘’başarısız olduğum ve teşkilatıma sahip olamadığım gerekçesiyle aday olamayacağımın’’ açıklamasının arkasında,  istek ve talepleri tarafımdan karşılık bulmayan ve gelecek dönemde de söyledikleri sözler karşısında başlarını öne eğecek olan kişiler olduğunu biliyor ve  bu kişileri şiddetle kınıyorum.” dedi.
ŞAHİN’İN AÇIKLAMASI…
Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de yeniden tarih yazan ve kefenini koynunda taşıyan Kurucu Genel Başkanım, Başbakanım, Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’la beraber partimizin kuruluşu olan 2002 yılından itibaren, gönül verdiğim davada bir nefer olarak hizmet etmekte iken 2007 yılında Erzurum’un en büyük merkez ilçesi olan Yakutiye İlçesine ilçe başkanı olarak seçildim.
Görev sürem boyumca sadece ve sadece Kurucu Genel Başkanımızın, Başbakanımızın ve Sayın  Cumhurbaşkanımızın bizlere yüklediği misyonu başarıyla nasıl yerine getirebileceğimi, onları layıkıyla nasıl temsil edebileceğimi düşünerek  özveri  ve  bilinçle  hareket ettim.
İlçe Başkanlığını yürüttüğüm dönemlerde yaşadığımız, 2 genel, 2 yerel, 2 referandum ve 1 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin  her birinde önceki seçimlere nazaran partimizin oylarını sürekli artırarak kendi ilçe rekorumuzu her seferinde yenilemiş olmanın mutluluğu ve sevincini teşkilatımın her kademesiyle beraber yaşamış birisiyim. Bu bağlamda  Genel Merkezimizin teveccühünü sürekli almış birisi olduğumu vurgulamak isterim.
Ak partinin kuruluşundan bu güne kadar teşkilatla iç içe olan, 2007 yılından itibaren yaklaşık 8 yıldır Yakutiye İlçe Başkanlığı görevini sürdüren ve  katıldığımız tüm seçimlerde, referandum dahil %70’lerin üzerinde oy alınılmasının çalışmalarını yürüten birisi olarak sormak istiyorum. Henüz  3 aylık siyasi tecrübeye  sahip bir kişinin görevi ‘’yeni Türkiye misyonuna yönelik projeler yapması beklenirken’’  İl Başkanlığı adına şahsımla alakalı basın bildirisi dağıtması ve bizim performansımızın düşüklüğü nedeniyle aday olamayacağımızı açıklaması, şahsımı  eleştirmesi, etik kurallara, ahlaka ve parti misyonuna ne kadar uygundur?  Bu  durumu İl Başkanıma ilettiğim halde konu ile alakalı şahsıma İl Başkanım tarafımdan ne doyurucu bir açıklama, ne özür beyanında bir açıklama ne de  basına doğru bilgilendirme halen yapılmamıştır. Bu durum  beni ziyadesiyle incitmiştir.
Önümüzde yapılacak olan Yakutiye ilçe 3. Olağan kongresinde aday olmayacağımı belirterek, bundan sonraki süreçte Kurucu Genel Başkanımızın misyonunda belirlenen ve partimizin vizyonu olan  2023 hedefine Türkiyemizi ulaştırmak  için yorulmadan, her şeye rağmen yılmadan ve hiç durmadan çalışarak, bir partili olarak yoluma devam edeceğimi bildirir, kamuoyuna saygılarımı sunarım.”

Salih YILDIRIM

Son Güncelleme: 31.10.2014 01:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMET 2014-10-31 10:31:56

ya başkanim erzurumda i̇l yöneti̇mi̇ varmi gerçekten anap li doğru yolcular i̇l başkanliğini ele geçi̇rmi̇ş.