İMO’nun efsane başkanı Yakutiye’ye talip

​​​​​​​Yüksek Seçim Kurulu’nun yerel seçim takvimini açıklamasının ardından kamuda da istifalar başladı.

admin
admin
30 Ekim 2018 Salı 17:55
İMO’nun efsane başkanı Yakutiye’ye talip

İnşaat Mühendisleri Odası’nın iki dönem başkanlığını yapan ve gerek kamuda, gerekse özel sektörde yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren genç İnşaat Yüksek Mühendisi İlhan Tohumcu, Yakutiye Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu açıklayarak, Aziziye Belediyesi’ndeki görevinden istifa etti.

İki dönem İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığı yaptıktan sonra kendi isteğiyle üçüncü döneme talip olmayan İlhan Tohumcu, Sivil Toplum Kuruluşlarında ezber bozan bu çıkışıyla kamuoyunun takdirini kazanmıştı.

Bugüne kadar görev yaptığı kurum ve kuruluşlarda başarılı çalışmalarıyla dikkatleri üzerine toplamayı başaran genç isim İlhan Tohumcu’nun, başkanlık görevine talip olmasının Yakutiye ilçesinde de büyük heyecan yaratması bekleniyor.

İLHAN TOHUMCU KİMDİR?

1974 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzurum’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden 2003 yılında Bölüm ve Fakülte birinciliği derecesiyle mezun oldu.

Öğrenimini tamamladığı 2003 yılına kadar aile şirketlerinde ticari faaliyetlerde bulunan Tohumcu, İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra, 2003-2005 yılları arasında 3 farklı projede şantiye şefliği yapmış ve bu projeleri tamamladıktan sonra, 2005 yılında İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. Erzurum Bölge bürosunda, bölge yöneticisi olarak çalışmaya başlamış, bu görevini 2017 yılına kadar devam ettirmiştir. 2017 yılında Erzurum Aziziye Belediyesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevine başlayan İlhan Tohumcu aynı kurumda farklı birimlerde İnşaat Mühendisi olarak görev yapmıştır.

“Kendiliğinden Yerleşen Betonlar” üzerine yaptığı çalışmayla, 2011 yılında yüksek lisansını tamamlayarak “Yüksek İnşaat Mühendisi” ünvanını alan Tohumcu’nun, Ulusal ve Uluslararası dergilerde yayınlanmış bilimsel makaleleri bulunmaktadır.

İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesinin 11. 12. ve 13. Dönem yönetim kurulu üyeliğine seçilen İlhan Tohumcu, 11. Dönemde Sekreter Üyelik, 12. ve 13. Dönemlerde ise İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanlığı görevini yürütmüştür.

2012-2018 yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi ve TMMOB danışma kurulu üyeliği, 2014-2018 yılları arası TMMOB Genel Kurul Üyeliği, 2016-2018 yılları arasında İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkez “Yapı Malzemeleri Komisyonunda” ülkemizde konusunun uzmanı bilim adamlarıyla birlikte, yeni nesil yapı malzemeleri hakkında çalışmalar yapmıştır. 2014 yılından beri Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu üyeliği görevini devam ettirmekte olan Tohumcu, İnşaat Mühendisleri Odasınca düzenlenen Ulusal ve Uluslararası birçok organizasyonda Delegasyon, Düzenleme Kurulu Üyeliği ve Danışma Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Yüksek İnşaat Mühendisi İlhan Tohumcu, Özel sektörde edindiği tecrübelerini, son iki yıldır Belediyede yaptığı çalışmalarla belediyecilik tecrübesini de ekleyerek, 2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Erzurum Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

İlhan Tohumcu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.