ARTIK PKK'LIYIM DEMEK SUÇ DEĞİL

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, coğrafyamızın sınırlarında hem de Suriye'de yeni bir PKK bölgesi oluşturulacağını belirterek "PKK’nın muhatap alınmasını asla kabul etmiyoruz" dedi.

05 Mayıs 2013 Pazar 14:36
ARTIK PKK'LIYIM DEMEK SUÇ DEĞİL
BBP Erzurum Bölgesi Genişletilmiş İstişare Toplantısı, Müceldili Konağında yapıldı. Toplantıya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve çok sayıda partili katıldı. Toplantı öncesinde bir konuşma yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şunları söyledi: “Türkiye’de suni gündem oluşturulurken ve bu gündemlerle başta iktidar partisi ve meclisteki muhalefet partileri birbirlerine saldırıp birbirleri ile mücadele edip buradan oy devşirme hesabı güderken biz hep şunu söyledik; 'Bırakın bunları. Türkiye’nin birinci gündem maddesi terördür. Terör bitmediği sürece Türkiye hiçbir problemini çözemez. Onun için bir araya gelin ve hep birlikte bu terör belasından ülkeyi kurtarın' dedik.” 

Çözüm sürecini değerlendiren Destici, bu konuda net bir bilgi olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Hiç kimse bilmiyor. Eğer kendileri de biliyorsa sürecin içinde ne olduğunu bunu hem meclis'le, hem bizlerle hem milletle paylaşırsın. Çünkü süreç artık istihbari olmaktan çıkmıştır. Biz bu süreci milli bir süreç olarak görmüyoruz. Mutlaka dışarıdan dayatılan bir süreç olduğuna dair büyük emareler var. Bu konuda milletteki şüphelerin giderilmesi lazım. İkinci olarak PKK’nın muhatap alınmasını asla kabul etmiyoruz. Yani nasıl oluyor da siz, 30 yıldır bu memleketi kan gölüne çeviren, kundaktaki bebeklere bile kurşun sıkacak kadar insanlıktan nasibini almamış olan, 5 bin şehidin kanını elinde bulunduran, bu ülkenin 500 milyar dolar geleceğini heba etmiş olan, geleceğine kurşun sıkmış olan ve milletin inanç değerleriyle hiçbir ortak yönü olmayan bu grubu nasıl olur da siz muhatap alırsınız. Nasıl olur da masaya oturursunuz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz bunu reddediyoruz.”

Akil insanlar heyeti konusunda da görüşlerini açıklayan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üzülüyorum. Bu heyetler içerisinde gerçekten PKK ile özdeşleştiremeyeceğimiz, vatanın, milletin menfaatleri noktasında şüpheye düşemeyeceğimiz insanlar da var. Ama bu insanların gerçekten bu süreçlere alet olmasını ve bu noktada dik duramamasını da ben şahsen esefle karşılıyorum. O heyetin içerisinde KCK sanıkları var. Nasıl oluyor da KCK sanığı olan birisi, PKK üyesi veya sempatizanı olan birisi 'Akil insanlar' heyeti içerisinde yer alıyor ve bunlar toplumsal uzlaşmayı, toplumsal barışı sağlayacaklar diye yutturulmaya çalışılıyor.”

Destici, halkın, hükümet yetkililerinden “İleri ki günlerde Apo ve teröristler serbest kalacak mı?” sorusuna cevap beklediğini söyledi.

Destici, konuşmasında, bugün bir süreç yürütüldüğünü belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Adına çözüm süreci diyorlar. Bunun adı çözüm süreci değil, terörist başı ve uzantıları ile müzakere sürecidir. Bu süreç ile önceleri 'Asla PKK ile teröristler ile müzakere etmeyiz, etsek etsek bunların siyasi uzantıları ile müzakere ederiz' diyenlerin şimdi bunlar ile müzakere ettikleri ortaya çıktı." 

Dördüncü yargı paketi ile içeride bir tane KCK’cı kalmadığını anlatan Destici, şöyle konuştu: "Bunların serbest bırakılması bir şey değil, bunların işlemiş oldukları suçlar fiilden çıktı. Artık PKK’lıyım demek suç değil, Sayın Abdullah Öcalan demek suç değil, Apo’yu, PKK’yı ve terör eylemlerini övmek suç değil. Neden bu zamana kadar operasyon yapıldı o zaman. Bir günde neler değişti. Ben buradan söylüyorum. 5. ve 6. yargı paketleri çıkacak. Bununla birlikte PKK’lılara af gelecek. Yeni düzenlemeler gelecek. PKK’lılarda çıkacak. Bunları önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bunun yanında ikinci bir dil gelecek. Ana dilimiz varken bir dil daha gelecek."

Coğrafyamızın sınırlarında hem de Suriye'de yeni bir PKK bölgesi oluşturulacağını anlatan Destici, sözlerini şöyle tamamladı: "Herkes kanın durmasını, terörün bitmesini istiyor. Terör bitmeden Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülmez. Bu çözümün yanlış olduğunu bu çözümün PKK ile görüşmeden yapılacağını söyledik. Ülkemiz ve milletimiz adına iyi şeyler istiyoruz. Sadece kendimiz için değil tüm Türkiye’de yaşayan Laz’ı Çerkez’i, Türkü ve Kürt’ü, başı açığı, başı kapalısı, her zaman mutlu olsun, her zaman başları dik olsun. Bizim mücadelemiz milletimiz ve ülkemizin birliği içindir."

Editör

Son Güncelleme: 05.05.2013 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.