ANATEPE’DEN 19 MAYIS MESAJI

MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, “Bağımsızlık ve hürriyet, necip milletimizin kanında, ruhunda, mayasında ve fıtratında var. Bu yüzden esaret denen illet, tarihin her döneminde milletimizin iman dolu göğsüne çarpıp, paramparça olmuştur” dedi.

19 Mayıs 2015 Salı 12:21
ANATEPE’DEN 19 MAYIS MESAJI
MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, “Bağımsızlık ve hürriyet, necip milletimizin kanında, ruhunda, mayasında ve fıtratında var. Bu yüzden esaret denen illet, tarihin her döneminde milletimizin iman dolu göğsüne çarpıp, paramparça olmuştur” dedi. 

MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Anatepe, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelerek milli mücadele meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletin bağımsızlığına giden yolda ilk adımı attığını kaydederek, “Gazi’nin attığı işte bu adımla ardından millet yürüdü. Kanında, ruhunda, mayasında ve fıtratında hürriyet olan bu necip millet, hiçbir devletin ve emperyalist hiçbir gücün tahakkümü altına girmeyeceğini tüm dünyaya gösterdi” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda 19 Mayıs 1919 tarihinin büyük önem taşıdığını ve bu tarihe çok daha büyük bir anlam kazandıran sonraki girişimin ise Erzurum Kongresi olduğunu vurgulayan Anatepe, “Erzurum Kongresi ki; bir milletin dirilişi, ayağa kalkışı ve şahlanışı demektir. Yani 19 Mayıs’ta başlayan milli uyanış süreci, Erzurum Kongresi ile bütünlük kazanmış ve necip milletimiz topyekün bir kurtuluş mücadelesine girişmiştir” diye konuştu.

Türk milletinin geçmişte verdiği kurtuluş mücadelesi sonucunda elde edilen tüm kazanımların gençlere emanet edildiğini belirten Ahmet Anatepe, şunları kaydetti:

“Bu vatan, bu topraklar, bayrağımız ve hürriyetimiz hamdolsun ki, gençlerimize emanettir. Bizim gençliğimiz ki; yüreğindeki iman, vatan ve bayrak aşkıyla tüm dünyayı titretecek güçte ve olgunluktadır. Bizim gençliğimiz ki; henüz yeşermiş bir fidanken İstanbul surlarına dayanan Fatih kadar cesur ve Yavuz kadar korkusuz evlatlardır. Bizim gençliğimiz ki; göğsünü imanla, dilini Kur’an’la süslemiş; hürriyet, bağımsızlık, bayrak ve vatan aşkıyla adeta nakış nakış işlenmiş bir gençliktir. İşte bu gençlik, atalarından ve kanlarıyla vatan toprağını sulayan şüheda dedelerinden aldıkları emanete Allah’ın izniyle halel getirmeyecek ve ebediyen muhafaza edecektir. Bu vesileyle gençlerimizin bu anlam yüklü bayramını kutluyor, sevgilerimi sunuyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 19.05.2015 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.