AKSAK, ÇOCUKLARI UNUTMADI

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Dünya Çocuklar Günü ve Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak, çocuklarına yatırım yapmayan toplumların geleceğinin olmayacağını söyledi.

02 Ekim 2012 Salı 11:15
AKSAK, ÇOCUKLARI UNUTMADI
Her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanan “Dünya Çocuklar Günü” ve 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Çocuklarına yatırım yapmayan toplumların geleceklerinden herhangi beklentisi kalmamış demektir. Çocukların, yarınlarımız olduğu gerçeğinden hareket ederek, geleceğimize sahip çıkmalıyız. Artık, çocuklarımızın büyük bir çoğunluğu şehirlerde yaşamaktalar. Yerel yönetimlerimiz bu durumu göz önünde bulundurarak çocuklarımızın, ruhsal ve fiziksel gelişimleri için gerekli olan alanları kurmaları gerekmektedir. Çocuk ister zengin, ister fakir olsun, oynayarak gelişir ve büyür” ifadelerine yer verdi.
Dünya Yaşlılar ve Çocuklar gününün birlikte kutlandığı bugünde aslında insan hayatının bir özetinin ortaya konduğunu belirten Muhyettin Aksak, “İnsanlar doğumla ölüm arasında çeşitli dönemler idrak ederler. Birinci dönem çocukluk son dönem ise yaşlılık dönemidir. Bugün bu iki dönemin birlikte hatırlanması ve dünya üzerinde yaşayan çocuklar için daha iyi bir gelecek kurulması, yaşlıların ise hayatlarının son demlerini huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamalarının sağlanması gerekmektedir. Bunun için de hem sivil toplum kuruluşlarına, hem kamu kurumlarına hem de vatandaş olarak her birimize görevler düşmektedir” dedi.
Çocukların eğitim ve öğretiminin ve yaşlılara iyi davranmanın İslam Dininin bir buyruğu olduğunu da belirten Milletvekili Aksak, “Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz, bir çok hadisi şerifinde çocukların iyi yetiştirilmesi için bizlere öğütlerde bulunmuştur. Peygamberimiz; “Hiç bir ana-baba evlâdına iyi bir eğitimden, iyi bir ahlâktan daha değerli miras bırakmış olmaz” diyerek anne ve babaların çocuklarına karşı görevlerinden birinin de iyi eğitim olduğuna dikkat çekmiştir. Yine Efendimiz, “Herhangi bir genç . yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Yüce Allah da yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler halkeder” buyurmuşlardır. Çocukların eğitim ve öğretimleri kadar, yaşlılara hürmet etmek ve saygı göstermekte İslam’ın emirleri arasındadır” diye konuştu.
AK Parti hükümetlerinin, okula giden yoksul çocukların eğitim ve öğretimine destek olmak amacıyla kırtasiye ve giyim yardımı yaptığını ifade eden Aksak, “Her konuda olduğu gibi çocuklarımızın geleceğe hazırlanması konusunda da AK Parti gerekli adımları atmış ve atmaya devam etmektedir. Hükümetimiz, Türkiye genelinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, her ders yılı başında, dar gelirli aile çocuklarına giyim ve kırtasiye malzemesi temin edilmesi için 700 milyon liralık kaynak aktarmaktadır. Diğer taraftan, yoksul ailelerimizin okula giden çocukları için, 1 milyon anneye 2 milyar 17 milyon lira ödeme yapılmıştır. Bu çalışmalar geleceğimizin bugünden daha aydınlık olması ve çocuklarımızın yarına daha emin adımlarla yürümeleri için yapılan güzel çalışmalardır. Hükümetimizin yaşlılarımıza yönelik yürüttüğü çalışmalar da yine takdire şayandır. Yaşlılık aylığı alan 85 yaş üstü vatandaşlarımızın maaşları evlerine gidilerek ödenmektedir. Millet olarak yaşlılarımıza hak ettikleri saygıyı göstermek hepimizin görevidir” dedi.
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “Yarınlarımızın bugünlerden daha aydınlık olması temennisiyle ve bizleri bugünlere ulaştıran büyüklerimize olan bağlılık duygularımızın, yalnızca bugünle sınırlı kalmaması anlayışıyla tüm çocuklarımızın “Dünya Çocuklar Günü”nü ve ayrıca tüm yaşlılarımızın “Dünya Yaşlılar Günü”nü kutlarım” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör

Son Güncelleme: 02.10.2012 11:59
Anahtar Kelimeler:
AKSAKÇOCUKLARI UNUTMADI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.