SİZDE ŞEKER HASTASI OLABİLİRSİNİZ

Erzurum’da 12-18 Kasım “Diyabet ve Obezite Haftası” dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda “Şeker Hastalığı ve Sağlıklı Yaşamın Sırları” adlı panel düzenlendi.

20 Kasım 2012 Salı 08:11
SİZDE ŞEKER HASTASI OLABİLİRSİNİZ

Mehmet Ali YILMAZ
14 Kasım’da “Diyabet Günü” aktiviteleri olarak tüm dünyada gerçekleştirilen etkinlikler, geçen sene olduğu gibi bu senede 12-18 Kasım tarihleri arasında “Diyabet ve Obezite Haftası” olarak Erzurum’da kutlandı. Diyabet hastalığında farkındalığı arttırmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, öğrenciler arasında masa tenisi müsabakası ve diyabeti en iyi anlatan slogan yarışması yapıldı. Diyabet hastalığının önemli bir sağlık sorunu oluşturduğunu belirten Dr. Cumhur Hakkı Çankaya, “ Yaşam tarzındaki hızlı değişimle birlikte gelişmiş ve gelişmekte olan toplumların tümünde şeker hastalığı görülme sıklığı hızla yükselmektedir. Bunun başlıca nedenleri nüfus artışı, yaşlanma ve kentleşmenin getirdiği yaşam tarzı değişimi sonucu obezitenin artmasıdır” dedi.
Dr. Hakkı Çankaya sözlerine şöyle devam etti:
“Dünyada her 10 saniyede 1-2 kişiye diyabet tanısı konulmakta ve bir kişi diyabet ya da diyabete bağlı komplikasyonlar sonucu yaşamını yitirmektedir. 2010 yılında dünyada 4 milyon kişi, diyabet nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2030 yılına kadar diyabete bağlı ölümlerin ikiye katlanacağını belirtmektedir.”
Diyabet ve Obezite Haftası’nda İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Serhat Vançelik, Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya düzenlenen etkinliklerde başarı sağlayan öğrencilere hediyelerini verdi. 

Editör

Son Güncelleme: 20.11.2012 08:14
Anahtar Kelimeler:
Şeker Hastalığı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.