ŞİFA HASTANESİ “A” SINIFINDAKİ YERİNİ KORUDU

Türkiye geneli 495 özel hastane arasından A sınıfına girmeyi başaran Özel Erzurum Şifa Hastanesi bin 226 maddelik sağlık kriter testinden başarı ile geçerek, üç yıldır Doğu’da A sınıfına giren hastaneler arasındaki yerini korudu.

02 Ocak 2013 Çarşamba 11:07
ŞİFA HASTANESİ “A” SINIFINDAKİ YERİNİ KORUDU
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü, Özel hastanelerin 2013 yılı sınıflandırma çalışmasını tamamlayarak, hastanelerin sınıf ve alabilecekleri ilave ücret tavan oranlarını açıkladı. Puanlamada hastaneler bin 226 maddelik sağlık hizmeti kriter testine tabii tutuldu.

Denetime tabi tutulan birimlerden, Yönetim Hizmetleri, Klinik, Acil Sağlık Hizmetleri, Görüntüleme, Ameliyathane Hizmetleri, Sterilizasyon Hizmetleri ve İndikatör Yönetimi hizmetleri konularında puanlama yapıldı. Hastaneler aldıkları puana göre A, B, C, D ve E grubu hastane olarak ayrıldı. Bu çerçevede 600-1000 arasında puan alan hastaneler A sınıfına dahil edildi. Özel Erzurum Şifa Hastanesi bu yılki denetimlerden de başarılı not alarak A sınıfı hastaneler arasındaki yerini korudu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’nün sonuçları internetten açıklaması üzere bir değerlendirme yapan Özel Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga, “Sağlık Bakanlığı’nın sınıflandırma kriterleri kapsamında Türkiye çapındaki 495 hastane içerisinde A sınıfında yer almanın gurur verici olduğunu, sonuç itibarıyla üç denetçi tarafından zor bir denetimden geçtik. Liste açıklandı ve başarı listesinde yeniden A sınıfına giren hastaneler arasında yerimizi aldık. Erzurum Şifa Hastanesi bu başarısı ile bir kere daha sağlıkta kaliteli hizmet anlayışını ve farkını tescillemiş oldu. Bundan sonra hedefimiz başarılarımızı daha üst seviyelere çıkarmak olacaktır. Bu tablonun oluşmasında emeği geçen personelimize ve bize güvenen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 02.01.2013 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.