KÜÇÜK GÖĞÜSLER MUTSUZ EDİYOR

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, küçük göğüslü kadınların bilinçaltındaki meme algısından ciddi zarar gördüklerini ve bu durumun psikolojiyi-sosyal hayatı olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

20 Ekim 2014 Pazartesi 22:32
KÜÇÜK GÖĞÜSLER MUTSUZ EDİYOR
Bir kadın için yeterince büyük ve diri göğüslerin hem kişide öz güveni arttırıp hem de kıyafet seçiminde büyük özgürlük oluşturduğunu kaydeden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, “Ancak kadınların çoğu ideal ölçülere sahip değildir ve göğüslerinin büyük, küçük ya da sarkık olmasından şikayet ederler. Özellikle küçük göğüslü kadınlar ya da hiç göğsü olmayanlar herhalde bu grupta kendilerini en yetersiz ve en mutsuz hissedenlerdir. Ayrıca ameliyattan sonra en çok fayda görenlerde tabi ki onlardır. Göğüs kadınlık simgesi olarak görüldüğü için küçük göğüslü kadınlarda bilinçaltındaki meme algısı ciddi zarar görür. Bu durum psikolojiyi ve sosyal hayatı olumsuz yönde etkiler. En nemlisi de beğenilmeme korkusu ve buna bağlı olarak kurulan sağlıksız ilişkiler, sonucunda ise farkında olmadan evlilikler erteleniyor.” dedi.

Türkiye’de göğüs büyütme ameliyatının en sık yapılan operasyonlardan olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, “Meme büyütmek için günümüzde halen en geçerli yöntem silikon protez ile yapılan meme büyütme ameliyatıdır. Kullanılan protezler Amerikan sağlık bakanlığı onaylı, ömür boyu garantili, değiştirilmesi gerekmeyen özelliktedir. Göğüs protezi taktırmış kişiler hamile kalabilir, süt verebilir ayrıca sağlığa zararlı hiçbir yan etkisi de saptanmamıştır. En büyük avantajı istenilen boyut ve formda memeler büyütülebilir, elde edilen sonuç ise kalıcıdır” diye konuştu.

Op. Dr. Ayşegül Sivri, ideal göğüs boyutunun kişiye özel bir kavram olduğunu ifade ederek, “Kişinin kilo, boy, omuz ve kalça genişliği ile ilgili bir ölçüdür. Ayrıca kişinin kendi görüşleri de ideal meme boyutuna karar vermede önemlidir. En iyi sonuç kişiye özel planlama ile elde edilir. Göğüs büyütme ameliyatı olacak kişiyi iyi dinlemek, anlamak, kişi ile beraber karar vermek en doğru sonuç için mutlak yoldur. Dekolte giyinmiş bir kadının göğsüne yerleştirilen bir kamera ile gün içinde kaç kişinin göğüslerine baktığı sorusuna cevap aranmış ve bu rakamın 36 olduğu saptanmış. Gözlerini göğüslere dikenlerin arasında emzirme çağında bir bebek ve sahibinin kucağında olan bir köpekte varmış. Tabii ki bunların değeri sizin görüşlerinizin yanında oldukça önemsiz. Çünkü asıl önemli olan sizin ne düşündüğünüz, çünkü o göğüslerle yaşayacak olan sizsiniz. Yani göğüslerin güzelliği kavramının cevabı sizde gizlidir” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 20.10.2014 22:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.