Kalbi delik doğmuştu, hayata yeniden tutundu

Henüz 15 günlük iken kalbi delik ve kalp damarlarından biri tıkalı olarak dünyaya giyen Miraç bebek Erzurum BEAH ta hayata yeniden merhaba dedi.

admin
admin
02 Ağustos 2017 Çarşamba 00:34
Kalbi delik doğmuştu, hayata yeniden tutundu

Iğdır'dan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine (BEAH), 15 günlük iken kalbi delik ve kalp damarlarından biri tıkalı olarak gelen Miraç Özbalık'ın tedavi edilip sağlığına kavuştuğu bildirildi.

Erzurum BEAH'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Iğdırlı ailenin üçüncü çocuğu Miraç Özbalık, doğumundan kısa bir süre sonra vücudunda görülen noramarler nedeniyle Iğdır Devlet Hastanesine ardından da BEAH Yenidoğan ünitesine sevk edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen hastanenin Yenidoğan ünitesi sorumlu hekimi Doç. Dr. Hasan Kahveci, Miraç bebeğin ilk muayenesinde Pulmoner hipertansiyon (kalpten akciğere temizlenmesi için kirli kanı götüren atardamarlardaki kan basıncının sürekli yüksek olması) olarak tanımlanan teşhis ile yatırdıklarını belirtti.

Miraç bebeğin daha sonraki aşamalarda çocuk kalp, çocuk kardiyoloji ve yenidoğan olmak üzere 3 ayrı klinik hekimleri tarafından takip edildiğini ifaden eden Kahveci, şunları kaydetti:

"Yeteri beslenme ve kan değerleri kontrol altına alındıktan sonra hastamız Çocuk Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr Mehmet Biçer tarafından ameliyat edildi. Başarılı geçen ameliyat sonrası Çocuk Kardiyoloji Uzmanları Dr Ufuk Utku Güllü ve Dr İsmail Balaban tarafından takibi bir süre çocuk yoğun bakımda devam eden Miraç bebek sonra takibi için Yenidoğan ünitemize yatırıldı.

Ünitemizde biz ve özellikle geldiği günden itibaren yakın takibini yapan Yenidoğan doktorumuz Duran Yıldızın da yakınan ilgisi sonucu sağlığına kavuşturulan Miraç bebek geleceğine daha sağlıklı bir şekilde yürümek üzere taburcu edildi."

Miraç bebeğin ailesi Murat ve Veysiye Özbalık ise çocuklarının BEAH'ta şifa bulduklarını belirterek, Miraç'ı tedavi ederek sağlığına kavuşturan hekimlere teşekkür etti.

Editör

Son Güncelleme: 02.08.2017 18:38
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMiraç Bebek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat 2017-09-26 00:38:39

Miraç özbalıkın bası olarası olarak başta mehmet biçer olmak üzere vevetüm hastahane personeline sonsuz yeşekürlerimi sunarım şükür oğlumuz sağlığına kavuştu