FAST FOOD TÜKETİMİNE YAŞ SINIRI GETİRİLMESİ SAĞLIĞI KORUR

Kanserden uzak durmak için, fast fooda negatif ayrımcılık yapması gerektiğini belirten uzmanlar, ateşe doğrudan temasla yanmış yiyeceklerin tüketilmemesini ve fast food tüketimine 18 yaş sınırı getirilmesi gerektiğini söyledi.

21 Mayıs 2011 Cumartesi 13:02
FAST FOOD TÜKETİMİNE YAŞ SINIRI GETİRİLMESİ SAĞLIĞI KORUR
Uzmanlar, bu ürünlerin tüketilmesi halinde ise çocuklara günde bir bardak süt içirilmesinin, kanserojen etkiyi azaltacağını belirtti.
Kanser vakalarındaki artışın ürkütücü boyutlara ulaştığını kaydeden uzmanlar, 2020’ye ilişkin tahminlerde her 5 kişiden birinin kansere yakalanabiceğinin tahmin edildiğini dile getirdi. Tüm kanser vakalarının üçte birinin sebebinin sigara olduğunu, ancak yanlış beslenme alışkanlıkları ve kanserojen içeren gıda tüketmenin de kanser vakalarında önemli bir etken olduğunu vurgulayan uzmanlar, “Özellikle pişilirken yanan gıdalar ve içine atılan kimyasallarla kızartma ömrü uzatılan trans yağların kanserojen etki yaptığı, pek çok kanserin nedeni olduğu artık bilimsel olarak kanıtlandı. Çoğu yağda kızartılarak üretilen fast food türü beslenme şekli, önce şişmanlığa ardından da kansere neden oluyor. Kanserden uzak sağlıklı bir yaşam için, kendinizin, çocuğunuzun ve dostlarınızın beslenmesine dikkat etmeniz gerektiğini bilmemiz çok önemli. Burada fazla kızarmış döner ve çocuğun adeta ‘vazgeçilmez’ olarak gördüğü mangal da dahil, fast food yiyeceklerin kesinlikle terk edilmesi gerekiyor. Kanserden uzak durmak için, fast food’a negatif ayrımcılık yapmalı, ateşe doğrudan temasla yanmış yiyecekler tüketilmemeli. Bu yiyecekler sağlık açısından büyük risk taşıyor. Sigara uygulaması gibi, 18 yaşından küçük çocukların tek başlarına fast food’tan alışveriş yapmalarına izin verilmemeli. Çocuğun ısrarlarına dayanamıyor, çok uzun aralıklarla da olsa bu şekilde gıdalar tüketiyorsa, kanserojen maddenin panzehirinin süt olduğu iyi bilinmeli. Çocuklara günde bir bardak süt içirmeniz, zararlı beslenmeye karşı onları kanser riskinden büyük oranda korur” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.