AŞK İÇİN SAĞLIKLI BESLENİN

14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde Obezite ile ilgili çalışmalar yapan Dr. Fevzi Özgönül, uyarıda bulunarak “Aşk için sağlıklı beslenin” dedi.

13 Şubat 2014 Perşembe 16:33
AŞK İÇİN SAĞLIKLI BESLENİN
Bu özel günde de beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dr. Fevzi Özgönül, “14 Şubat Günü Dünya’nın birçok yerindeki sevgililer için aşklarını kutlayacakları mutlu bir gündür. Romantik yemekler, çikolatalar, hediyeler, pastalar derken çiftler aşklarını tekrar alevlendirecekler. Ancak bu özel günde beslenmeye dikkat edilmezse bu keyifli gün sıkıntılı bir gece ile son bulabilir. Yemekleri fazla kaçıranlar yemek sonrası karın şişliği ve sindirim problemleri yaşayabilirler. Sevgililer Günü de her zaman ki gibi sağlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir. Örneğin; ağır ve yağlı yemekler yerine sindirimi kolay daha hafif, pişmiş yemekler tercih edilmeli ve yoğun çikolatalı tatlılar yerine sütlü-meyveli tatlılar ilk tercih olmalıdır. Kızartmalardan uzak durulmalıdır. Afrodizyak besinler ile bu güne uygun menüler de seçebilirsiniz. Muz, havuç, roka, incir, ananas gibi besinlerin afrodizyak etkisi yüksektir. Bu besinleri menünüze ilave edebilirsiniz. Tabii ki suyu unutmamak gerek. Masanızda mutlaka su bulunmalıdır.” diye konuştu.
Dr. Fevzi Özgönül, sağlıklı bir Sevgililer Günü için ve bedeninizdeki kilolardan kurtulmak için yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı;
“Sabah erken kalkın ve güzel bir kahvaltı ile güne başlayın. Akşam sevgilinizle yemeğe gidecek olsanız bile sabah kahvaltı etmeyi unutmayın; Kahvaltıda, peynir, yumurta, yeşillik ve zeytin yemeyi unutmayın. Ekmeği az tüketip ceviz ve badem yerseniz akşam çok acıkmazsınız. Öğlen en azından biraz olsun öğle yemeği yemeyi de ihmal etmeyin. Öğlen yemeğinde etli bir sebze yemeği tercih etmeye çalışın yanında yeşil salata da alabilirsiniz, Bu iki öğün her zaman ki gibi önemlidir. Sabah kahvaltı ve öğle yemeğinde bedeninizi doyurursanız onun ihtiyaçlarını karşılamış olursunuz. Çok aç olmadığınız için yemekte dikkatiniz yemekten çok sevgilinize karşı olur bu da sevdiğiniz kişinin kendisini önemli hissetmesini sağlar. Üstelik karnınız tok olduğu için onun gösterdiği ilgiden de çok daha fazla haz alırsınız. Akşam yemekten önce biraz yürüyüş yapın. Yemekte çiğ sebzeler yerine pişmiş olan sebzeleri tercih edin. Yemekten sonra meyve yemek yerine hazmı daha kolay olan kremalı veya sütlü bir tatlıyı tercih ederseniz akşam, sindirim sisteminiz daha rahat eder siz de güzel bir gecenin tadını çıkartırsınız. Yemekten sonra da dans edebileceğiniz veya yürüyüş yapabileceğiniz bir ortam yaratın. Akşam çok fazla yemediğiniz için daha güzel bir uyku çekeceksiniz. Eğer tüm bunları yaparsanız hem sağlıklı, hem fit olur, hem de doğal güzelliğinize geri kavuşursunuz ve kendinize olan güveninizi tekrar kazandığınız için sevgilinizle daha uzun sağlıklı bir ömür geçirebilirsiniz.”

Editör

Son Güncelleme: 13.02.2014 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.