OTOMOBİLİYLE ARAS'A UÇAN UZMAN ÇAVUŞU, SİVİL SAVUNMA KURTARDI

Erzurum’un Horasan ilçesinde Aras Nehrine uçan otomobilin sürücüsü uzman çavuş donmak üzereyken kazadan dönen Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

30 Ocak 2013 Çarşamba 10:01
OTOMOBİLİYLE ARAS'A UÇAN UZMAN ÇAVUŞU, SİVİL SAVUNMA KURTARDI
Olay dün gece saat 23. 30 sıralarında Erzurum - Kars Karayolunun 10’ncu kilometresinde meydana geldi. Yoğun sis ve buzlanmanın hakim olduğu karayolunda direksiyon hakimiyetini kaybeden uzman çavuş Abdullah Şahin Korkmaz, Aras Nehrine uçtu. Kazayı fark eden güzergahta seyreden iki sivil polis, yoldan geçmekte olan Sivil Savunma ekibini durdurarak haber verdi. Bunun üzerine araçlarından inen Sivil Savunma ekibi, hemen Aras Nehrine yöneldi. Aras Nehrinin ortasında bir buza tutunan ve donmak üzere olan uzman çavuş Korkmaz’a Sivil Savunma ekibinde bulunan Uğur Yüce, Mehmet Akif Gündoğdu, Yusuf Akyüz, Necati Ayaştı, Hikmet Barton ve Hayri Güneş, kendi canlarını tehlikeye atarak kurtardı. Eksi 20 dereceyi bulan soğuk havada nehre giren Sivil Savunma ekipleri, uzman çavuş Korkmaz’ı suyun dışına çıkararak hastaneye kaldırdılar.

Öte yandan buzlu nehirde uzman çavuşu kurtarmak için yoğun çaba sarf eden Sivil Savunma ekibinden bir kişide donma tehlikesi geçirmesi üzerine hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sivil Savunma ekipleri, “ Biz Ağrı yolunda bir trafik kazası vardı. Ona gitmiştik. Oradaki yaralı kurtardık. Dönüşte bu olayla karşılaştık. Uzman çavuşu nehrin ortasında donmak üzere görünce, gidip Erzurum merkeze dalgıç kıyafetlerini giyinip geri dönmemiz zaman alacaktı. Bu zaman diliminde uzman çavuş donarak ölürdü. Bizde kendimizi riske atarak nehre girdik. Uzman çavuş yüzmeyi bilmiyordu. Onu nehirden çıkardık. Havanın çok soğuk olması ve nehrin buzlu olması dolayısıyla kurtarma çalışması zor oldu. 1 can kurtarmak en önemlisiydi. 1 arkadaşımız soğuktan etkilendi. Ve kendisini de hastaneye kaldırdık.” dediler.

Editör

Son Güncelleme: 30.01.2013 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.