OĞLUNU ÖLDÜRDÜ, ANNE VE BABASINI REHİN ALDIKTAN SONRA İNTİHAR ETTİ

Erzurum'da inşaat işçisi Zekerye Abiş, oğlunu öldürdükten sonra anne ve babasını rehin aldı. Abiş, polisin operasyon düzenlemesi üzerine intihar etti.

admin
admin
20 Aralık 2015 Pazar 10:40
OĞLUNU ÖLDÜRDÜ, ANNE VE BABASINI REHİN ALDIKTAN SONRA İNTİHAR ETTİ
Erzurum'da inşaat işçisi Zekerye Abiş, oğlunu öldürdükten sonra anne ve babasını rehin aldı. Abiş, polisin operasyon düzenlemesi üzerine intihar etti.
Erzurum'da inşaat işçisi Zekerye Abiş, 2 ay önce kendisinden ayrı yaşamaya eşinin başka birisiyle ilişki kurmasına onay verdiğini öne sürdüğü oğlu Bayram Abiş'i ruhsatsız tabancası ile öldürdü. Cinayetten sonra babasının evine giden Zekerye Abiş, polise teslim olmamak için 9.5 saat süreyle anne ile babasını rehin aldı. Abiş, polisin operasyon düzenlemesi üzerine intihar etti.
2 AY ÖNCE EŞİ İLE AYRI YAŞAMAYA BAŞLADI
Olay, dün saat 18.00 sıralarında merkez Yakutiye ilçesi Sanayi Mahallesi Yıldırım Beyazıt Camii önünde meydana geldi. Zekerye Abiş, eşi Menşure Abiş ile 2 ay önce ayrı yaşamaya başladı.
OĞLUNU TABANCAYLA ÖLDÜRDÜ
Zekerye Abiş, eşinin akrabası olan bir kişi ile ilişkisi olduğunu ve oğlu Bayram'ın da bu kişi ile yakınlık kurduğunu öne sürdü. Abiş, camiden çıkan evli ve 2 çocuk babası, oto sanayi sitesinde çalışan oğlu, 31 yaşındaki Bayram Abiş'in yolunu keserek, "Sen annen ile birlikte yaşayan insan ile nasıl arkadaşlık edersin?" diyerek elindeki tabancanın tetiğini çekti. Bayram Abiş ağır yaralandı. Abiş, ihbar üzerine gelen ambulansla sevk edildiği hastanede kurtarılamadı.
BABASININ EVİNE SIĞINDI
Zekerye Abiş, Bayram Abiş'e ateş ettikten sonra yaklaşık 400 metre uzaklıktaki yatalak ve yaşlı annesi Saniye ile babası Kadir'in oturduğu eve gitti. Cinayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, Zekerye Abiş'in babasının evinde olduğunu belirleyerek operasyon düzenledi.
POLİSLER EVİ ABLUKA ALTINA ALDI
Abiş, kendisini yakalamak için evi saran polislere, "İçeri girerseniz ateş ederim. Anne ile babamı da öldürürüm" dedi. Aralarında özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis Abiş'in anne ile babasını rehin aldığı tek katlı gecekondu evi abluka altına aldı.
ÖZEL HAREKAT OPERASYON DÜZENLEDİ
Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye düştüğü gecede polisin yaklaşık 9.5 saat ikna etmeye çalıştığı Abiş, oğlunu öldürdüğünü ve teslim olmayacağını söyledi. Özel Harekat timleri, 04.10'da Abiş'in bulunduğu eve operasyon düzenledi.
BAŞINA ATEŞ EDEREK İNTİHAR ETTİ
Özel Harekat polislerinin kapıyı kırıp eve girdiğini gören Abiş, tabancayı başına dayayıp ateş etti. Ağır yaralanan Zekerye Abiş'e olay yerinde bekleyen 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Sedyeye konularak ambulansla Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Abiş yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Abiş'in rehin aldığı anne ile babasının sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
ŞİKAYETLERE RAĞMEN SERBEST BIRAKILDI
Mahalle sakinleri, polisin ikna çabaları ve operasyonunu yaktıkları ateşin başında ısınarak izledi. Ailenin yakınları Zekerye Abiş'in ruhsatsız silah bulundurmak suçundan birçok kez şikayet edilmesine rağmen her defasında serbest bırakıldığını öne sürdü. 

Editör

Son Güncelleme: 21.12.2015 08:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.