MEDİNELİ ÖĞRENCİLER ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE STAJ YAPACAK

Medine Taibah Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Naeem Makhdoom ile Prof. Dr. Khalid Khshohal Atatürk Üniversitesi’ne iadeyi ziyarette bulundular.

25 Temmuz 2011 Pazartesi 11:54
MEDİNELİ ÖĞRENCİLER ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE STAJ YAPACAK
Ziyarette, Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Aktürk de hazır bulundu.
Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu ve Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, konuklara, Atatürk Üniversitesi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundular. Orta Doğu Ve Orta Asya - Kafkaslar Araştırma Ve Uygulama Merkezi’nin bir faaliyeti olarak iki yıldır yürütülen Avrasya İpekyolu Üniversiteleri toplantılarından ve bu bağlamda çeşitli yurtdışı üniversiteleriyle başlatılan işbirliği çalışmalarından söz ettiler ve Medine Taibah Üniversitesi’yle de işbirliği yapabileceklerini ifade ettiler.
Konuk profesörler ise Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın son iki yıl içerisinde üniversitelerini iki kere ziyaret ettiğini ve kendilerini de Atatürk Üniversitesi’ne davet ettiğini hatırlatarak, Medine Taibah Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin yaz aylarında stajlarının bir bölümünü Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapabileceklerini, ayrıca genetik ve biyoteknolojilerin geliştirilmesi konularında da ortak projeler üzerinde çalışabileceklerini belirttiler.
Bu arada Atatürk Üniversitesi’nde görev yapan yabancı akademisyenlere iki yeni eleman daha katıldı. Aslen Pakistanlı olan, fakat gerek İngiltere’de gerekse Suudi Arabistan’da uzun yıllar başarıyla görev yapan Yrd. Doç. Dr. Abdulsattar Khan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği’nde eşi İngilizce Okutmanı Shahla Khan ise Tıp Fakültesi’nin İngilizce Tıp Bölümü’nde görev yapacaklar.
Yabancı hocaları makamında kabul eden Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer İrfan Küfrevioğlu, yabancı hoca istihdamının Atatürk Üniversitesi’nin dışı açılma ve uluslararasılaşma çabalarının bir soncu olduğunu belirterek, her iki öğretim görevlisine başarılar diledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.