Yasal süreç başlatıldı

Tabyalarda uygunsuz fotoğraf çektiren kadın hakkında yasal süreç başlatıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürlüğü Erzurum Şube Müdürlüğü, "Fotoğrafı çektiren şüpheli şahısla ilgili yasal süreç başlatılmıştır"

admin
admin
08 Ekim 2019 Salı 23:11
Yasal süreç başlatıldı

Erzurum’da Tarihi Aziziye Tabyası'nda çektirdiği yarı çıplak fotoğrafları sosyal medya hesabında paylaşan kadın gözaltına alındı.

1872 yılında Erzurum-Kars karayolunu kontrol altında tutmak amacıyla Top Dağı’na yaptırılan, 3 tarafı toprağa gömülü olan ünlü Aziziye Tabyası'nı stüdyo gibi kullanarak yarı çıplak fotoğraf çektiren ve bunları sosyal medya hesabından paylaşan K.G. (24) isimli şahsa yüzlerce Erzurumlunun tepki göstermesi üzerine emniyet güçleri harekete geçti.

Polis tarafından gözaltına alınan K.G., ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. K.G. hakkında TCK’nın 226/2 maddesi uyarınca müstehcenlik suçundan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 13. Bölge Müdürlüğü Erzurum Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bir kadının, 8 Ekim 2019 tarihinde, Erzurum'daki Nene Hatun Tarihi Milli Parkı'nda bulunan tabyalarda uygunsuz kıyafetlerle çekilip sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğrafların bazı basın yayın organlarında yayınlandığının üzülerek görüldüğü belirtildi.

Kurumun habere konu olan söz konusu fotoğrafların çekimiyle ilgili izin ya da onay vermesinin kesinlikle söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, şunları kaydedildi:

"Haber içeriklerinde yer alan müstehcen görüntülerin kullanılmak suretiyle Nen Hatun Tarihi Milli Parkı'nın manevi şahsiyetine zarar verdiği ortadadır. Söz konusu fotoğrafı çektiren şüpheli şahısla ilgili yasal süreç başlatılmıştır."

Bu arada yaptığı paylaşımların ardından K.G., çok sayıda vatandaşın tepkisini çekerken, Tabyaların sahipsizliğini de bir kez daha ortaya koydu. Tarihte 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Harbinde en kanlı çatışmalara sahne olan tarihi mekana sahip çıkılmasını isteyen vatandaşlar, böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını istediler.

Editör

Son Güncelleme: 09.10.2019 06:56
Anahtar Kelimeler:
ErzurumYasal Süreç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.