FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanmasına operasyon

FETÖ/PDY'nin "gaybubet", "hijyen" ve "ışık" evlerine yönelik operasyonda 21'i örgütün mahrem yapılanmasında olan 48 kişi gözaltına alındı

admin
admin
21 Aralık 2017 Perşembe 00:25
FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanmasına operasyon

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda 48 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi koordinesinde, Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Özel Harekat Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerce, FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanmasında yer aldıkları belirtilen kişilerin yakalanması amacıyla operasyon başlatıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, il merkezi ve ilçelerdeki yaklaşık 20 adrese, eş zamanlı yapılan operasyonda, örgütün mahrem yapılanmasında yer aldıkları belirtilen 21 kişi ile bu kişilere yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 27 zanlı yakalandı.

Örgütün "gaybubet", "hijyen" ve "ışık" evlerinde yakalanan 48 zanlı, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Zanlılardan 5'inin saklandıkları eve operasyon yapan polise direnip evdeki telefon, tablet ile dijital materyalleri atarak delil karartmaya çalıştığı ancak güvenlik güçlerince gözaltına alındıkları belirtildi.

Gözaltına alınan 48 kişiden 27'sinin temin ettikleri sahte kimlikler ile mahrem yapılanmadaki 21 kişinin, iller arasında dolaşımlarını ve hastanelerdeki tedavilerinin yapılmasını sağladıkları, örgüt mensubu oldukları gerekçesiyle aranan kişilerin saklanmasına yardımcı oldukları ve örgüte eleman kazandırmaya çalıştıkları tespit edildi.

Zanlıların bulundukları ve saklandıkları "gaybubet", "hijyen" ve "ışık" evlerinin de FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin ardından örgütte dağılmanın önüne geçilmesi, örgütün yeniden yapılanması ve firari örgüt mensuplarının saklanması amacıyla kurulduğu kaydedildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.