Erzurum polisi tepelerine bindi

Protesto hazırlığında olan 40 kişi gözaltına alındı.

admin
admin
13 Şubat 2018 Salı 23:31
Erzurum polisi tepelerine bindi

Erzurum kent merkezi ile Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban ve Köprüköy ilçelerindeki operasyonda, TSK'nın Zeytin Dalı Harekatı'nı protesto amaçlı eylem hazırlığı yaptıkları iddiasıyla aralarında DBP ve HDP'li yöneticilerin de olduğu 40 kişi yakalandı.

Erzurum'da düzenlenen operasyonda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı protesto amaçlı eylem hazırlığında oldukları iddiasıyla aralarında DBP Erzurum İl Başkanı Muhlis Kırmacı ve HDP Erzurum İl Başkanı Muammer Duman ile çok sayıda ilçe yöneticisinin de olduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütünün faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, bu kapsamda TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı protesto amaçlı eylemler yapılacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Kent merkezi ile Hınıs, Tekman, Karayazı, Karaçoban ve Köprüköy ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, HDP Erzurum İl Başkanı Muammer Duman, DBP Erzurum İl Başkanı Muhlis Kırmacı ile bu partilerin il ve ilçe yöneticilerinin de aralarında olduğu 40 zanlıyı gözaltına aldı.

Bu kişilerin bulundukları yerlerde yapılan aramalarda ise 5 av tüfeği, 2 kurusıkı tabanca, bu silahlara ait çok sayıda mermi ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Zanlılar, ifade işlemleri için Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumPolisOperasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.