Erzurum merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Adliyeye sevk edilen 8 zanlıdan 2'si tutuklandı

admin
admin
29 Kasım 2018 Perşembe 08:20
Erzurum merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Erzurum merkezli 4 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), "gaybubet" olarak adlandırılan hücre evlerine yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının, örgütün, darbe girişimi sonrası dağılan mensuplarını bir araya toplamak, tekrar koordinasyonu sağlamak, yeni eleman kazanmak ve aranan kişileri gizlemek amacıyla oluşturduğu "hijyen-gaybubet-ışık" evlerinin ortaya çıkarılması amacıyla yaptığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 zanlının polisteki işlemleri tamamlandı.

Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Erzurum'un yanı sıra İstanbul, Ankara ve Denizli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanan zanlılar, Erzurum Adliyesi'ne götürüldü.

Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılardan 2'si serbest bırakıldı, diğer 6'sı ise sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlikçe yeniden sorgulanan 6 kişiden 2'si tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumOperasyonFetö
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.