Erzurum'da kayıp çocuğun cesedine ulaşıldı

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde kaybolan 4 yaşındaki Furkan Y'nin cesedi çobanlar tarafından bulundu

admin
admin
06 Mayıs 2019 Pazartesi 09:18
Erzurum'da kayıp çocuğun cesedine ulaşıldı

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde kaybolan 4 yaşındaki Furkan Y'nin cesedine ulaşıldı.

İlçenin Budaklı Mahallesi'nde 17 Nisan Çarşamba günü evinin önünde oyun oynadıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 4 yaşındaki Furkan Y'nin cesedi mahalleye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki arazide çobanlar tarafından bulundu.

Budaklı kırsalında hayvanlarını otlattıkları sırada bir çukurun içinde çocuk cesedine rastlayan çobanlar, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri, cesedin 20 gün önce kaybolan 4 yaşındaki Furkan'a ait olduğunu tespit etti.

Jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı.

OLAY

Karaçoban ilçesinde oturan Furkan Y, 17 Nisan Çarşamba günü evinin önünde oynarken kaybolmuş, yakınlarının ihbarı üzerine jandarma ve AFAD ekiplerince arama başlatılmıştı.

Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında küçük çocuğun babası F.Y, amcası Y.Y, dedesi E.Y. ve babaannesi S.Y. gözaltına alınmış, baba F.Y, Hınıs Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

FURKAN’IN CESEDİ İLÇE DEVLET HASTANESİ MORGUNA KALDIRILDI

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde kaybolduktan 20 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Furkan Yiğit’in cenazesi ilçe devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Köyde haberi alarak hastaneye gelen yakınları gözyaşlarına boğuldu.

17 Nisan 2019 tarihinde evinin önünde oyun oynadıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 4 yaşındaki Furkan’ın cesedi bugün yaşadığı Budaklı Mahallesi'ne yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki köy çobanlarınca bulundu. Olay yerinde incelemelerde bulunan jandarma ekipleri daha sonra cesedi ilçe hastanesi morguna getirdiler.

FURKAN’IN ANNESİNİN AĞITLARI YÜREK DAĞLADI

Erzurum’un Karaçoban İlçesine bağlı Budaklar Mahallesinde kaybolduktan 20 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Furkan Yiğit’in annesi Gülperi Yiğit’in hastane morgu önündeki ağıtları yürek dağladı.

Bugün sabah saatlerinde köy çobanlarının köye 10 kilometre uzaklıkta cesedini bulduğu Furkan Yiğit’in cesedi yapılan incelemelerin ardından İlçe Devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Haberi aldıktan sonra hastane önüne gelen anne Gülperi Yiğit hıçkırıklara boğuldu. Yakınlarının kollarında güçlükle ayakta durabilen annenin ağıtları yürekleri dağladı.

Yiğit’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

KÜÇÜK FURKAN'IN CESEDİ OTOPSİ İÇİN ADLİ TIP KURUMUNA GETİRİLDİ

20 gün önce kaybolan ve bu sabah cansız bedenine ulaşılan Furkan Yiğit, ölüm sebebinin araştırılması için Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde kaybolan ve bugün sabah saatlerinde cesedine ulaşılan 4 yaşındaki Furkan Adli Tıp Kurumuna getirildi. Adli Tıp Kurumu önünde Furkan’ın cansız bedeniyle birlikte Erzurum’a gelen amca Faruk Yiğit, olay ile ilgili acıklamalarda bulundu.

Furkan’ın öz amcası Faruk Yiğit, “Sabahleyin olay yerine köye gittim. Hatta babam beni aramış, ilerde Kamışlı diye bir yer var. Jandarmayla karşılaştık, onlar bize olay yerini sordu, biz de onlara sorduk. Furkan’ın bulunduğu yere amcamın oğlu ile birlikte gittik, çocuk ölmüştü. Kardeşim tutuklu ama şu an onu düşünecek durumda bile değilim. Çocuğun cansız bedenini gördükten sonra şok olmuştum. Benim kendi düşüncem, Babası hayvanların peşine giderken Furkan kendisini takip etmiş. Kardeşim ya umursamamış ya da görmemiş, direkt dağa doğru çıkmış, aradaki mesafe 10-15 kilometre kadar var. Ben olay yerine gittiğimde çocuk cansız yatıyordu ve vücudu simsiyah olmuştu. Bir tek ayakkabısı ayağından çıkmış, 10 metre ileride bir akarsuyun içerisinde bulduk. Başının arkasına baktım bir yara vardı. O yara yuvarlanmadan mı yoksa başka bir şeyden mi oldu bilmiyorum" dedi.

17 Nisan Çarşamba günü evinin önünde oyun oynadıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 4 yaşındaki Furkan’ın cansız bedeni, Budaklı Mahallesi'ne yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta hayvanlarını otlatan çobanlar tarafından bulunmuştu.

Editör

Son Güncelleme: 06.05.2019 22:16
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKaraçobanFurkan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.