18 saat sonra bulundu

Kaybolan engelli çocuk menfezde ağlarken bulundu...

admin
admin
12 Temmuz 2019 Cuma 06:57
18 saat sonra bulundu

Erzurum'da kaybolan zihinsel engelli çocuk, 2 metre derinliğindeki menfezde ağlarken bulundu.

Oltu ilçe merkezindeki evinden dün akşam ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan 15 yaşındaki zihinsel engelli Mustafa Uçar için yakınları, polis ekiplerine kayıp ihbarında bulundu.

Bunun üzerine harekete geçen polis, jandarma ile İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, Uçar için arama çalışması başlattı.

Ekipler, çevre yolu ile Subatuk Mahallesi arasındaki bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı.

MENFEZDE AĞLARKEN BULUNDU

Erzurum’un Oltu ilçesinde kaybolan ve yaklaşık 18 saattir aranan zihinsel engelli Mustafa Uçar, Oltu ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma ekipleri tarafından yaya olarak arazi aramaları yaptılar daha sonra dron kamera ile havadan araziyi kontrol ettikleri esnada ilçenin çevre yolu kavşağında bulunan ve derinliği yaklaşık 2 metre olan menfez içerisinde petrol istasyonu çalışanı Ali Kantar tarafından ağlarken bulundu.

Ekipler, zihinsel engelli olan ve sürekli ağlayan çocuğu sakinleştirmekte zorlanırken, dizlerine kadar çamura batan çocuk polis aracıyla hastaneye götürüldü. Ailesine haber verilmesinin üzerine hastaneye gelen aile fertleri Mustafa’ya kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, baba Mehmet Uçar, yetkililerine teşekkür etti.

Bölgeye yakın bir yerde faaliyet gösteren petrol istasyonu çalışanı tarafından bulunan zihinsel engelli Mustafa’nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, çocuğu bulan Ali Kantar isimli istasyon çalışanı, “Karşı taraftaki kanalın içerisinde bir ağlama sesi duydum. Hemen sese doğru koştum ve o esnada burada bulunan güvenlik güçleriyle birlikte çocuğu düştüğü kanaldan çıkardık” dedi.

Engelli çocuk, polis ekiplerince kontrol amaçlı hastaneye götürüldü.

Oğlunun sağ bulunmasıyla büyük sevinç yaşayan baba Mehmet Uçar, ekiplere teşekkür etti.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumOltu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.