Türkiye’nin Çakır gözü

Onu, iki yıl önce Temmuz ayında Erzurum’da yakından tanıdım. Eski futbol hakemi Serdar Çakır’ın oğlu Cüneyt Çakır… U20 Yaş Dünya Şampiyonası Kolombiya’da yapılacaktı.

08 Mart 2013 Cuma 23:00
Türkiye’nin Çakır gözü
Cüneyt Çakır’da Avrupa Kıtasından FIFA tarafından Kolombiya’ya davet edildi. Zorluk derecesi birbirinden yüksek maçlarda başarı ile düdük çaldı. Tabi Kolombiya seyahati öncesinde UEFA’nın 23 elit hakeminden biri olan Cüneyt Çakır, yüksek irtifa kampı için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Erzurum’a gönderildi. Aylardan Temmuzdu…
Avrupa’nın en elit 23 hakeminden biri olan Türkiyeli Cüneyt Çakır, Anadolu’nun zirvesinde güç ve kondisyon depoluyordu. Tüm Türkiye’nin ve özellikle de Dadaşlar Diyarı Erzurum Halkının duaları arısında Kolombiya’ya uçtu Cüneyt Çakır… Eski bir futbol hakeminin, futbol hakemi oğlu Cüneyt Çakır, yanılmıyorsam, Manchester United-Real Madrid maçında da birlikte görev yaptığı yardımcıları Tarık Ongun ve Bahattin Duran ile birlikte Kolombiya’da maçlarda düdük çalmaya başladı. Bir çok önemli maçtan başarılı sınavlarla çıktı. UEFA’nın gurur duyduğu hakemlerden biri oldu Cüneyt Çakır… Evet! İşte o Türk evladı Cüneyt Çakır, Avrupa’nın bir futbol markası olan ve şampiyonlar alemi, Şampiyonlar Ligi’nin erken finali olan Manchester United-Real Madrid maçının orta hakemiydi… Barnebau’da 1-1’nin rövanşında iki dünya devi sahaya çıkıyordu. Takımlar yeşil çimlere doğru ilerlerken televizyon ekranlarından yağız bir Türk delikanlısı olan Cüneyt Çakır’ın mağrurlu görüntüsü yansıdı tüm dünyaya… Artık zaman gelmişti. Oldraford’da iki horozun dövüşünü izler gibiydik. Cüneyt Çakır, her zamanki gibi Avrupa’da başarı ile düdük çalmaya bu maçta da devam ediyordu. Sonuçta futbol dahisi Jose Mourinho’nun dahiliği bir kez daha ortaya çıktı. Önceki gün zaten bazı sitelerde de Mourinho “Real-itesi” diye başlıklar atıldı. Evet! Mourinho’nun Reali erken finalin galibiydi. “Sir” lakaplı Alex Ferguson’un MANU’su “Pes” demişti… MANU pes etti… Ama İngilizler ve bizim içimizdeki İrlandalılar, Avrupa’nın elit hakemi Cüneyt Çakır’a ateş püskürdü. Güya, MANU’lu  Nani’ya  direk kırmızı kart  göstererek oyundan atan Cüneyt Çakır kararında hatalıymış… Yok ya! Adam gözlerini kapamış, tekmesini kaldırmış geliyor. Düpedüz Realli Arbelo’nın karnına tekmeyi indiriyor. Yani ne yapsın Cüneyt hoca, atmasın mı oyundan? O da attı işte. Hani birileri diyor ‘Kırmızı kart kararı ağır oldu” diye… Bizim izlediğimiz kadarıyla kırmızı kart haklıydı. Şampiyonlar gibi üst düzey bir organizasyonda sahada topa nasıl girileceğini bileceksin. Gerçi Portekizli Nani de çok tecrübeli bir futbolcu ama, Oldraford cehenneminde taraftarının gazına gelmiş olmalı ki, yaptı o hareketi ve gördü kırmızı kartı… Şu ana kadar pek rahat gözüken Sir Alex Ferguson kulübeden sahaya fırladı. İnanıyorum ki, o görüntüyü tekrar tekrar izlediğinde boşuna sahaya fırladığını anlamıştır.
  Erzurum’da yakından tanıdığım ve sözlük anlamı Mavi renkli, gri benekli gözleri olan anlamına gelen Cüneyt Çakır, sevecen ve mütevazi kişiliği ile kısa sürede gönlümüzde taht kurdu. Eskiden futbol oynamış birisi olarak, Cüneyt Çakır’ı önceden tanısaydım, onu örnek alıp hakem olabilirdim. Kısacası Cüneyt Çakır, Türkiye’nin futbol hakemliğinde dünyaya mal olmuş bir fenomeni konumundadır. Zaten onun kırmızı kart kararının UEFA’nın hakem seminerlerinde ders konusu olarak gösterebileceği daha şimdiden konuşuluyor. UEFA’nın ve Türk dostu olarak bilinen İtalyan hakem hocası Collina bile Cüneyt Çakır’a övgüler yağdırdı. Gelin bizde tüm Türkiye olarak Çakır’la gurur duyup, ona destek olalım. 8 Mart Kadınlar Gününü Kutlu olsun.

Editör

Son Güncelleme: 08.03.2013 23:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.