RASİM KARA, KALECİ ANTRENÖRÜ YETİŞTİRECEK

TFF Antrenörü Rasim Kara, “Türkiye’de 5 yıldır kaleci antrenörü kurslarına verilen ara nedeniyle, ülkemizde son dönemlerde yeterince kaliteli kaleciler yetişmedi” dedi.

26 Eylül 2012 Çarşamba 08:59
RASİM KARA, KALECİ ANTRENÖRÜ YETİŞTİRECEK

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Kaleci Antrenörü ve Milli takım ve Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Rasim Kara, kaleci antrenör kurslarına 5 yıldır verilen ara nedeniyle son dönemlerde yeterince kaliteli kaleciler yetişmediğini söyledi.TFF tarafından 17-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen ‘Profesyonel Kaleci Antrenör’ kursu Erzurum’da başladı. TFF antrenörü Rasim Kara ile Ümit Milli Takım kaleci antrenörü Nihat Yüksel’in eğitmen olarak katılımı ile başlayan kursta, aktif futbolculuk kariyerine son veren 22 kursiyer katılıyor. 10 gün boyunca Atatürk Üniversitesi Stadyumu’nda ders görecek olan geleceğin kaleci antrenör adayları 32 saat teorik, 48 saat ise pratik ders alacak.


“Amatör kulüplere eğitim seferberliği başlattık”

Türkiye’de kaleci antrenör kurslarını ilk olarak kendilerinin kurduğunu söyleyen Kara şöyle konuştu:

“Geçmiş yıllarda milli takımda çalıştığımız yıllarda kaleci antrenör kurslarını ilk biz kurduk. Biz görevden ayrıldıktan sonra 5 yıl bu kurslara ara verildi. Tekrar görevi gelir gelmez. Bu kursları tekrar faaliyete geçirdik. 6 aydan beridir yapıyoruz. Bu yıl kursun işletilişinde değişikliğe giderek, amatör seviyede aktif futbol hayatına nokta koyan hocalarımıza kapılarımızı açtık. Tabi bunda da UEFA C lisans antrenör diploması olan hocalarımızı alıyoruz. Türkiye’de 11 bin civarında amatör futbol takımı var. Bu takımlarda ise yaklaşık 22 bin kaleci bulunmakta. Bu eğitim seferberliğiyle tüm takımlarımıza eğitim seferberliği götürüyoruz”


“Kaleci yetiştirmek bir sanattır”

Bir takımda kalecinin öneminin tartışılmaz olduğunu söyleyen Kara konuşmasına şöyle devam etti:

“ Kaleci bir takımda en önemli oyuncunun başında gelir. Kaleci gerektiği zaman bir defans gerektiği zaman ise bir forvet oyuncusuna asit yapan orta saha oyuncusu görevini üstlenir. Ama son yıllarda görüyoruz ki bütün ülkelerde şuanda kaleci sıkıntıları var. Her ülke yıllarca yalnız bir kaleci üzerinde duruyor. Kaleci yetiştirmek bir sanat işidir. Bir kalecide olması gereken özellikler; cesaretli, akıllı ve liderlik vasfıdır. Kurslara verilen ara nedeniyle ülkemizde son dönemde fazla iyi kaleci yetişmedi. Fakat şuan Türkiye’de bu tür kaleciler yetişiyor. Daha iyilerini yetiştirmek için bu seferberliği başladık.”

 

Editör

Son Güncelleme: 26.09.2012 10:05
Anahtar Kelimeler:
Rasim Kara
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.